Fisk Og Skalldyr

Blåskjell

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne Buxrud
Foto: Siren Lauvdal






(Til 2 personer)
1 kg blåskjell
2 ss olivenolje
2 stilker stangselleri
1 liten løk
2 fedd hvitløk
2 dl tørr hvitvin
nykvernet pepper

Vask blåskjellene godt. Fjern eventuelt skjegg hvis det finnes. Kast ødelagte skjell og dem som ikke lukker seg etter at du har banket på dem. Varm oljen i en kjele. Hakk løk, hvitløk og stangselleri og ha det i oljen. La det frese noen minutter. Pass på at det ikke brenner seg. Tilsett vinen og la det koke opp. Ha i skjellene og kok forsiktig under lokk til de har åpnet seg skikkelig. Skjell som ikke har åpnet seg, skal du heller ikke spise. Server med godt brød. Ønsker du å gjøre noe mer ut av denne middagen, er det kjempeenkelt. Du kan tilsette en boks tomater, da får du en god suppe i tillegg. Du kan også ta ut skjellene når de er ferdig, og så piske inn litt fløte. En god og kremet variant. Ha skjellene tilbake i suppen.

Blåskjell
Blåskjell Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer