Familie (3-7)

Blåskjellsuppe

Publisert
Sist oppdatert




(Til fire personer)

2-3 kilo blåskjell
5 store gulrøtter
1 stor løk i tynne
2 fennikler i tynne
0,5 l hvitvin

Skyll og skrap blåskjellene helt rene. De som ikke lukker seg ved et lett dunk i benken, skal kastes (de er døde og kan ikke spises). Det er viktig å få bort alt sjøgress, alle kalkavleiringer og annet som sitter fast på skjellene. Bruk en sløv, men solid kniv.

Skjær grønnsakene i tynne skiver og fres dem i olje til løken er blank. Ha i hvitvin og kok noen minutter. Ha i alle blåskjellene. Damp i noen få minutter til, til alle skjellene her åpnet seg.

Sil væsken fra og sil den et par ganger gjennom finmasket sil. Bland alt og server med godt brød til.

Skatter fra havet
Skatter fra havet Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer