Sorority-forening

- Ble kalt inn på teppet da jeg ble dumpet

Norske Hannah Rønhovde (32) forteller om hvordan det er å være på innsiden av en kult-lignende, amerikansk sorority-forening.

SORORITY-FORENING: Hannah Rønhovde fra Bergen åpner opp om tiden som Alpha Phi-medlem da hun var student i USA i 2013. FOTO: Privat
SORORITY-FORENING: Hannah Rønhovde fra Bergen åpner opp om tiden som Alpha Phi-medlem da hun var student i USA i 2013. FOTO: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I sommer fortalte KK om den såkalte hazing-hendelsen på den 18 år gamle studenten Danny Santulli, som nærmest fikk fatale følger for ham. Hazing oversettes til trakassering på norsk.

Høsten 2021 gikk Danny på et amerikansk universitet i Missouri i USA, og i forbindelse med studieoppstart deltok han på en fest i regi av den lokale fraternity-foreningen.

Av medstudentene ble han nærmest skjenket til døde og overlatt til seg selv. Den massive alkoholmengden som 18-åringen måtte svelge unna på sekunder, førte til at han sluttet å puste, og fikk hjertestans.

Som følge av den grove behandlingen etter at han ble skjenket av medstudentene, har Danny - som nå er 19 år - fått en hjerneskade.

KK har intervjuet 32 år gamle Hanna Rønhovde fra Bergen, som selv har vært student ved et amerikansk universitet. I dag holder hun på å ferdigstille en doktorgrad i ansvarlig innovasjon og regional utvikling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer