Svindel:

Ble lurt med falsk stamcelletransplantasjon

Julie var alvorlig MS-syk og hadde overført 133.000 kr, da hun skjønte at «legen» hadde lurt henne.

SVINDEL: Det var på sitt aller mest sårbare, alvorlig MS-syke Julie Aurora Trippestad opplevde å bli svindlet på det groveste av en falsk lege - også omtalt som "lurelegen" i media tidligere. Foto: Privat
SVINDEL: Det var på sitt aller mest sårbare, alvorlig MS-syke Julie Aurora Trippestad opplevde å bli svindlet på det groveste av en falsk lege - også omtalt som "lurelegen" i media tidligere. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var på selveste nyttårsaften i 2016, Julie Therese Trippestad (33) fikk diagnosen aggressiv MS.

En kronisk sykdom der kroppens eget immunforsvar angriper kroppen, og som kjennetegnes av tydelige sykdomsperioder, såkalte attakker.

En sykdom det ikke finnes noen kur for.

I løpet av bare noen måneder blir hun svært dårlig. Hun er inn og ut av sykehus, og har hyppige anfall og lammelser som gjør henne avhengig av rullestol. Hjemme må hun ha hjelp til det meste. Julie rynker på nesa.

- Å bli vasket av hjemmesykepleiere … det var en egen følelse. Det var nedverdigende. Jeg hadde kanyler i armene, så jeg klarte ikke å bøye dem.

Møtte en fantastisk dame

De sterke medisinene hun ble behandlet med viste seg å ikke fungere.

Men i vennen Hans-Erik Dyvik Husby (nå avdød red anm), også kjent som rockemusikeren Hank von Helvete, har Julie en god støtte.

Det er han som en dag ringer henne opprømt, og sier han har møtt en fantastisk dame som jobber som nevrokirurg. Hun tilbyr seg å hjelpe med en stamcelletransplantasjon i USA - som potensielt kan stoppe sykdommen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.