Graviditet

Ble mamma som 15-åring

Inger Ellen Nicolaisen (54) var selv et barn da hun ble gravid. Det har gjort henne til en god problemløser.

UNG-MOR: Nikita-gründer Inger Ellen Nicolaisen ble mor allerede som 15-åring, og tror det har vært en stor styrke for henne.  Foto: Nina Ruud
UNG-MOR: Nikita-gründer Inger Ellen Nicolaisen ble mor allerede som 15-åring, og tror det har vært en stor styrke for henne. Foto: Nina Ruud Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Nikita-dronning Inger Ellen Nicolaisen (54) ble gravid da hun var 14 år. Ingen drømmesituasjon tidlig på 70-tallet, i Misvær - ei lita bygd med 250 innbyggere, åtte mil sørøst for Bodø.

- Det var en blanding av sjokk og fortvilelse. Samtidig så jeg for meg en søt, liten baby, kanskje mer en dukke… Jeg var jo knapt ferdig med dukkestadiet på den tiden, forteller den svært suksessrike gründeren i et åpenhjertig intervju med KK (utgave 37).

LES OGSÅ: Gro Hammerseng: Jeg var dritdårlig på å føde

MED LINDA: Inger Ellen har et svært tett forhold til sin eldstedatter Linda, som hun fikk da hun bare var 15 år.  Foto: Privat
MED LINDA: Inger Ellen har et svært tett forhold til sin eldstedatter Linda, som hun fikk da hun bare var 15 år. Foto: Privat Vis mer

Som søstre

Datteren - Linda (39), sier at hun er takknemlig og lykkelig for at hun kom til verden.

– Det er klart at det har vært utfordrende for mamma. Men mest av alt er det mye fint ved å ha en så ung mamma. Vi er veldig nære – og det føles av og til som om vi er søstre.

- Det var da jeg gikk i andre klasse og vi flyttet til et nytt sted, at jeg for første gang ble bevisst på at mamma var annerledes enn de andre mødrene. Jeg ble kjent med mange nye barn – og husker at jeg tenkte at de andre foreldrene var fryktelig gamle og mamma veldig ung, sier Linda, som selv var dobbelt så gammel som sin mor da hun ble mamma for første gang.

LES OGSÅ: Erna Solberg: - Jeg skulle bli popstjerne eller modell

MED YNGRE DATTER: Her er Inger Ellen Nicolaisen og datteren Christinah (31) som kom til verden ni år etter storesøster Linda.  Foto: Nina Ruud
MED YNGRE DATTER: Her er Inger Ellen Nicolaisen og datteren Christinah (31) som kom til verden ni år etter storesøster Linda. Foto: Nina Ruud Vis mer
Ble mamma som 15-åring

Gravid som konfirmant

Det var våren 1973, den våren Inger Ellen skulle konfirmeres at hun ble gravid – med ungdomskjæresten Knut på første forsøk. Konfirmasjonsdagen kom, og Inger Ellen var kvalm og løp inn og ut av badet hele morgenen.

Hun kom til å kaste opp på konfirmasjonsskjørtet – og så brast det … Hun måtte fortelle det til foreldrene. Moren visste ikke helt hva hun skulle si. Faren sa ingenting. Venninnene sluttet å snakke med henne. Det ble stille når Inger Ellen kom inn i klasserommet – med diger mage. 23 kilo tyngre enn tidligere. Inger Ellen følte seg alene.

Men å få barn så ung har gjort at Inger Ellen er blitt god til å finne løsninger. Hun ser ofte veien før andre rundt henne ser den.

– Jeg tenker at det å støte på problemer er en gave. Hvis man klarer å snu fokuset, lete etter løsninger, fremfor å bare snakke om problemet, da kan det faktisk komme mye godt ut av det, mener Inger Ellen.

Men hun er tydelig på at det å få barn så tidlig som hun gjorde, i utgangspunktet ikke er noen god løsning.

Linda er imponert over hvordan moren taklet situasjonen.

– Hun var ung og hadde en urokkelig tro på seg selv, hun hevet seg over janteloven og satset alt på det livet hun ville leve.

Les den sterke historien skrevet av Kjersti Salvesen i KK nummer 37, i salg fra fredag 13. september. Foto Nina Ruud.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer