Drew Barrymore

Ble sendt på rehab som 13-åring

Skuespilleren åpner opp om den tøffe barndommen.

DREW BARRYMORE: Det er nesten ikke til å tro alt skuespilleren har vært igjennom. Foto: NTB
DREW BARRYMORE: Det er nesten ikke til å tro alt skuespilleren har vært igjennom. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Når man tenker på Drew Barrymore (45), så tenker man på hun søte lille jenta fra «E.T.» som har et like sjarmerende smil i dag som hun hadde da.

Vi tenker på de mange «feel good»-filmene hun har vært med i som vi stadig vekk ser på - selv om de kom ut for mange, mange år siden.

SUKSESSFULL KARRIERE: Drew Barrymore har blant annet vært å se i Charlie's Angels, Blended, Never Been Kissed og Music and Lyrics. Foto: NTB
SUKSESSFULL KARRIERE: Drew Barrymore har blant annet vært å se i Charlie's Angels, Blended, Never Been Kissed og Music and Lyrics. Foto: NTB Vis mer

Og med mindre man vokste opp med å se Barrymore på TV-skjermen, så er det kanskje mange som ikke vet at karrieren hennes startet da hun bare var 11 måneder gammel.

Ja, 11 måneder.

Hennes aller første jobb i underholdningsbransjen kom da hun ikke hadde fylt ett år en gang. Da var hun å se i en reklame for hundemat. 5 år gammel fikk hun en rolle i «Altered States», men det virkelige gjennombruddet kom to år senere da hun var å se i rollen som Gertie i «E.T.: The Extraterrestrial».

E.T.-STJERNE: Karrieren til Drew Barrymore (i midten) tok av allerede da hun var sju år gammel. Foto: NTB
E.T.-STJERNE: Karrieren til Drew Barrymore (i midten) tok av allerede da hun var sju år gammel. Foto: NTB Vis mer

- Jeg fryktet jeg kom til å dø som 25-åring

En lys og lovende karriere lå klart for den unge skuespilleren fra Los Angeles. Og selv om Drew Barrymores karriere ble så lys og lovende som først antatt, var det på et tidspunkt i livet hennes ikke gitt at det skulle bli slik.

For bare 13 år gammel ble unge Drew sendt på rehabilitering for rusproblemer.

Nå er skuespilleren 45 år og har skrevet om den trøblete barndommen i boken sin «Wildflower». Hun har også åpnet opp om tiden etter ET-suksessen til The Guardian.

- Jeg fryktet jeg kom til å dø som 25-åring, sier Barrymore til avisen.

TALENT: Drew Barrymore skapte et navn for seg selv allerede som barn, men dessverre fikk hun ikke den oppfølgingen hun trengte fra foreldrene. Foto: NTB
TALENT: Drew Barrymore skapte et navn for seg selv allerede som barn, men dessverre fikk hun ikke den oppfølgingen hun trengte fra foreldrene. Foto: NTB Vis mer

Et liv i showbiz-bransjen i Hollywood kan for mange virke appellerende, men det foregår mye vi ikke vet om i kulissene. Selv vokste Barrymore opp med en fraværende far som var alkoholiker og en mor, Jaid Barrymore, som kanskje ikke var helt klar for foreldrerollen.

Hun var nemlig med på alle festene Drew ble invitert til, og skal også ha tatt med seg sin ni år gamle datter til Studio 54 hvor hun ble oppfordret til å danse med unge, kjente menn. Ti år gammel kalte Drew seg selv for en «party-jente» og var med moren på byen opptil fem ganger i uka.

15 år gammel stilte hun opp i et intervju hos Oprah sammen med moren. Her forteller hun at hun fikk tilgang til alkoholen på alle festene hun ble invitert til.

Oprah er raskt ute med å spørre moren hvor hun var og hva hun gjorde, men her forteller Jaid Barrymore at hun ikke visste om problemet og at hun ikke var «granskende» nok.

13 år gammel og på rehab

Fem år senere, i et intervju med Frank Skinner, forteller mamma Jaid at de begge dro på et rehabiliteringssenter da Drew var rundt 12 år. Den unge skuespilleren misbrukte nemlig både alkohol og kokain og måtte derfor få hjelp med rusproblemene. Noe Jaid også kan bekrefte i intervjuet.

Men til The Guardian forteller Drew at hun også ble sendt til en institusjon for psykisk syke. Og der måtte hun bli i nesten to år.

Journalisten spør Drew om det kom en slags advarsel fra moren om at hun skulle til et slikt sted, men til det svarer hun følgende:

- Nei, nei, nei. Jeg hadde rømt. Jeg vil aldri, aldri ha latt det skje meg selv.

OPPSIKTSVEKKENDE: 14 år gammel hadde Drew Barrymore vært i flere store filmer, blitt behandlet for rusproblemer og blitt tvangsinnlagt på en institusjon for psykisk syke. Foto: NTB
OPPSIKTSVEKKENDE: 14 år gammel hadde Drew Barrymore vært i flere store filmer, blitt behandlet for rusproblemer og blitt tvangsinnlagt på en institusjon for psykisk syke. Foto: NTB Vis mer

- Jeg ville aldri gjort det mot et barn

Da hun kom ut av institusjonen i en alder av 14 år, ble Drew Barrymore frigjort fra moren og ble erklært lovlig voksen. Nå skulle hun lære seg alt om å være voksen bare 14 år gammel. Hvordan ta vare på en leilighet. Betale regninger. Handle mat og lage mat. Ta vare på seg selv - helt alene.

For det var ikke slik at filmbransjen ønsket Drew velkommen tilbake med åpne armer. Det skulle gå flere år før hun fikk en rolle igjen, men da hun først fikk den, begynte ballen å rulle.

GIFT TRE GANGER: Drew Barrymores siste ekteskap med Will Kopelman (t.v.) tok slutt i 2016. Foto: NTB
GIFT TRE GANGER: Drew Barrymores siste ekteskap med Will Kopelman (t.v.) tok slutt i 2016. Foto: NTB Vis mer

19 år gammel giftet hun seg for første gang, men forholdet tok slutt etter ett år. I 2001 giftet hun seg på ny, men også dette ekteskapet skulle bare vare ett år. Deretter hadde hun et lengre forhold med The Strokes-trommeslager Fabrizio Moretti frem til 2007.

Heldigvis ser livet til Drew Barrymore ganske annerledes ut i dag. Hun har en suksessfull skuespillerkarriere, samt skapt både kleskolleksjoner og sitt eget skjønnhetsmerke. I 2012 giftet hun seg med Will Kopelman, som også er faren til døtrene hennes Olive (8) og Frankie (6).

På spørsmål fra journalisten i The Guardian om hun var redd for hva slags mor hun kom til å bli, er svaret klart:

- Jeg visste jeg ikke ville gjenta de samme feilene som mine foreldre. Jeg ville aldri gjort det mot et barn. (...) Jeg ville aldri fått barn hvis jeg ikke visste at jeg var stabil og villig til å prioritere dem, sier Barrymore og legger til at hun aldri kommer til å la barna sine begynne i filmbransjen.

STOLT MOR: Drew Barrymore ønsker ikke at barna Olive og Frankie skal velge samme karriere som henne. Foto: NTB
STOLT MOR: Drew Barrymore ønsker ikke at barna Olive og Frankie skal velge samme karriere som henne. Foto: NTB Vis mer

Selv om det tilsynelatende ser ut til å gå godt for skuespilleren, legger hun ikke skjul på at hun har dager hvor ikke alt er så rosenrødt. I 2018 la hun nemlig ut et bilde på Instagram hvor hun snakket om nettopp dette:

«Jeg forstår hvor heldig jeg er som har problemer det går an å løse og det er jeg evig takknemlig for. Men noen ganger kan livet bare slå deg i bakken. Men, vi gråter, samler oss og setter en fot foran den andre. Kan noen andre kjenne seg igjen?»

Ja, vi kan absolutt kjenne oss igjen i det. Vi heier på deg, Drew!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer