Magefett

Bli kvitt magefettet

Rakk du aldri å komme i gang med treningen og den sunne maten i våres? Det er ikke for sent! Her er tipsene som kan gi deg en smalere midje denne sommeren.

Bli kvitt magefettet
Publisert
Sist oppdatert

Bare for å ha sagt det med en gang: Litt fett på magen er helt greit, vi trenger faktisk litt bukfett. Fettvevet støtter og beskytter kroppens indre organer. Det er den gode nyheten. Den dårlige nyheten er imidlertid at altfor mange har for store mengder bukfett. Og det fører dessverre til mer enn bare å bære rundt unødvendig vekt. De overflødige bukfettcellene er som små kjemiske fabrikker som produserer skadelige betennelsesstoffer. Det medfører høyere nivåer av farlig fett i blodet og det øker risikoen for åreforkalkning, hjerte- og karsykdom, insulinresistens, nyresvikt og hjerneslag. 

Og selvfølgelig: Man føler seg mer vel  i sommerklær og badetøy når magen ikke er for stor. Og du rekker å få flere centimeter mindre midje på noen få uker – hvor mange er avhengig av utgangspunktet, selvfølgelig, og hvor store endringer du er villig til å gjøre i livsstilen.

Les også: – Jeg la om livsstilen i tide

MAGEFETT FRIGJØRES LETTDet er relativt enkelt å  å få mindre mage og smalere midje, fordi fettet over magen frigjøres lettere enn fett på for eksempel hofte og lår, som ligger der mer som et lager. Fettet i buken skiftes stadig ut. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer