Molly Burke ble blind:

Blinde Mollys maskara-triks sett av millioner

Molly Burke (28) ble mobbet fordi hun ble blind. Nå har hun 800 000 følgere på Instagram og hele 1,94 millioner abonnenter på YouTube.

BLE BLIND: Molly Burke snakker om hvordan livet som blind er til nesten til nærmere to millioner følgere. FOTO: Skjermdump Instagram / @mollyburkeofficial
BLE BLIND: Molly Burke snakker om hvordan livet som blind er til nesten til nærmere to millioner følgere. FOTO: Skjermdump Instagram / @mollyburkeofficial Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den kanadiske YouTube-personligheten Molly Burke (28) er opptatt av mote og skjønnhet, og deler til stadighet videoer med tips og råd. Men det er én ting som gjør at hun skiller seg ut i havet av influensere – hun er blind.

Burke bruker mye humor og viser at man kan både klare seg godt på egen hånd uten syn, og at man kan leve et godt liv uten å se. Hun bidrar til å bryte barrierer og myter om det å være blind.

– Jeg ønsket å være den rollemodellen jeg ikke hadde da jeg trengte det, sier hun i et intervju med Today.

Da hun var 14 år mistet hun synet som følge av diagnosen retinitis pigmentosa. Synet forsvant gradvis, og i dag ser hun kun lys.

Bruker egne erfaringer

28-åringen bruker sine personlige erfaringer til å hjelpe andre blinde gjennom å holde motivasjonsforedrag. Samtidig hjelper hun mennesker som ikke er blinde til å forstå bedre hvordan livet som uten syn er.

Burke, som er interessert i klær og mote, kan ikke huske hvordan de ulike fargene ser ut, men hun kan skille farger på et mer intellektuelt nivå. Hun har lært seg hvilke nyanser som passer sammen, og husker fargene på alle plaggene i skapet sitt. På den måten klarer hun å sette sammen klær.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer