Vitiligo:

– Blitt spurt om jeg har mørk far og lys mamma

Modellen møter reaksjoner på hudsykdommen. Under Oslo Runway, debuterte hun på catwalken som den første med vitiligo.

MANGFOLD: Uzoma Nkeiruka Lovlin Ifejilika har hudsykdommen vitiligo. Nylig ble hun førstemann med dette til å gå nedover catwalken under den norske moteuka. Foto: Instagram @nkeirukalovlin
MANGFOLD: Uzoma Nkeiruka Lovlin Ifejilika har hudsykdommen vitiligo. Nylig ble hun førstemann med dette til å gå nedover catwalken under den norske moteuka. Foto: Instagram @nkeirukalovlin Vis mer
Publisert

Tiden vi lever i kan (heldigvis) karakteriseres ved økende fokus på mangfold og inkludering – og det på mange arenaer. Motebransjen er intet unntak.

Da sesongens Oslo Runway nylig gikk av stabelen i hovedstadens gater, var det for aller første gang med en modell med hudsykdommen vitiligo på runwayen.

Uzoma Nkeiruka Lovlin Ifejilika innrømmer at hun var usikker på hvordan folk kom til å reagere på å se noe såpass sjeldent på runwayen.

– Det føltes helt amazing, men også sykt skremmende, forteller Ifejilika til KK.

– Jeg er søren meg vakker

Ifejilika er ikke født med hudsykdommen – og har heller ikke hatt allverdens med tid til på å innfinne seg med sin nye look. Modellen, som også jobber som PR-manager og miljøarbeider med autister, fikk hudsykdommen først i 2017, etter å ha fått stoffskiftesykdom.

– Så har det rett og slett bare blitt mer og mer, kan hun fortelle.

I dag godtar 30-åringen utseendet sitt som det er – og vel så det. Men det er resultatet av en prosess.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer