Kultur

Blur-Damon lager musikal

Blur-vokalist Damon Albarn går til scenen.

Blur-Damon lager musikal
Publisert
Sist oppdatert
Et av 90-tallets største britpopband, Blur, holder det fortsatt gående. Særlig er vokalist Damon Albarn aktiv, med sine sideprosjekter Gorillaz og Mali Music. Nå tar Albarn steget over på et nytt territorium: musikalscenen.

Sammen med den prisbelønte skribenten Roy Williams skal Damon Albarn ifølge nettmagasinet Pitchfork skrive en musikal basert på livet i bydelen Notting Hill i London. Stykket settes opp på The National Theatre neste år, og skal fokusere på Notting Hills store mangfold og multikulturelle preg.

- Damon Albarn er en av de mest unike og kreative musikerne akkurat nå. Denne musikalen gir ham mulighet til å utvikle sin glødende interesse for de mange musikalske stilretningene som har blomstret i Notting Hill de siste tiårene, sier Nicholas Hytner ved The National Theatre til BBC.

De som venter på et nytt Blur-album, må antakelig smøre seg med tålmodighet. Etter at gitarist Graham Coxon forlot bandet i fjor, har Blur ennå ikke begynt innspillingen av nytt materiale. Bandet vil ikke erstatte Coxon.

- Vår neste plate kommer til å bli enkel, rett fram-punkrock. Jeg må nemlig spille gitar, og i og med at jeg ikke er en spesielt god gitarist må vi holde oss til streit punkrock, sa Albarn til NME tidligere i år.

Ventetida kan imidlertid kortes ned noe med Damon Albarns første soloalbum. Den produktive briten er halvveis ferdig med prosjektet, som han startet under et opphold i Nigeria i fjor. Platen vil bære preg av Albarns interesse for world music, og skal etter planen komme ut mot slutten av året.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer