Kultur

Boine i nattens favn

Møt en forelsket Mari Boine.

Foto: Promo
Foto: Promo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Mandag denne uka kom hennes nye plate - Idjagiedas "in the hands of the night" - i butikkene. Møt en forelsket Mari Boine (49) i ukens KK-portrett.
- Snakk med henne om kjærligheten, sa en venninne av Mari Boine til KK før intervjuet. - Snakk med henne om å tore å slippe kjærligheten inn, sa venninnen.

Et par timer senere satt Mari Boine ved et kafébord og glødet hemmlighetsfullt.
- Det er så nytt, så jeg kan ikke si så mye, sa hun. Så sa hun litt mer likevel, som du kan lese i denne ukens KK.

Mari Boine har flere grunner til å gløde. Hun er så glad for at hennes siste plate er ferdig, og for det hun har fått til der. Hun føler at hun etter over 25 år i musikkbransjen har klart gjøre noe nytt. Hun har blant annet laget sanger på et helt nytt språk.
- Jeg satt i studio og prøvde å improvisere, så kom en sang på et helt nytt språk. Kanskje jeg hadde det i meg, slik som babyer har sitt eget språk før de lærer å snakke som andre, eller kanskje språket bare passerte gjennom meg? spør Mari seg.

Til høsten lanseres det nye albumet i utlandet. Europa-agent Donald Weimer gleder seg:
- Folk sitter og venter på det nye albumet, og på nye konserter. Folk her nede på kontinentet trenger den kontakten med naturen som Mari formidler i sangene sine. Hun har vekket interessen for Norge og den samiske kulturen. Faktisk er det flere som tar kontakt etter konserter for å spørre hvordan de kan lære samisk, sier Weimer.

Les mer om Maris problematiske oppvekst, om musikken som terapi og om den nye gløden i denne ukens KK.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer