Stress

Bøkene du bør lese nå

Bruk ferien til å dykke ned i bøkenes verden!

LES EN GOD BOK I FERIEN: Koble av med godt lesestoff denne påsken! Foto: Thinkstock
LES EN GOD BOK I FERIEN: Koble av med godt lesestoff denne påsken! Foto: Thinkstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Å, det skal bli godt med påskeferie! Vi gleder oss til lange frokoster, lufteturer i sola med ski eller sko på beina, saftig lammestek og påskegodt.

Og så gleder vi oss til å ha tid til å slenge på sofaen eller i godstolen med en fengslende bok, og bare la timene gå og hvilepulsen regjere.

Er du enig? Men vet du kanskje ikke hvilke bøker du bør velge? Ingen fare, vi har listet opp en rekke gode forslag til deg:Bøkene du bør lese nå
Bøkene du bør lese nå

For krimelskeren

Krimsjangeren er veldig poulær, og det er ikke så rart. Hva er ikke mer underholdende enn å være med og nøste opp drapsgåter og krimmysterier? Her er tre nye krimromaner vi anbefaler:

«FJELLGRAVEN» AV HJORTH OG ROSENFELDT
To turglade venninner oppdager en skjelletthånd ved et elveleie, og det viser seg at seks lik – deriblant to barn – er begravet her. Bergman drar til Jämtland for å bistå, men snart kobles Säpo inn, og han blir bedt om å dra, da denne saken handler om rikets sikkerhet. Men det vil ikke Bergman finne seg i … Hjorth og Rosenfeldt er to av de heteste krimforfatterne i Sverige for tiden.
(Aschehoug, 299 kr)


«FLINK PIKE» AV GILLIAN FLYNN
Superspennende thriller du ikke vil kunne legge fra deg! På femårsbryllupsdagen blir Amy sporløst borte. Nick havner i politiets søkelys, spesielt på grunn av rare internettsøk og en forhøyet livsforsikring. Hva har egentlig skjedd med Amy? Et overraskende plott som forteller hvor utspekulerte vi mennesker kan være. Du har aldri lest en krim som dette før.
(Font Forlag, 359 kr)

LES OGSÅ: Clutch-veska som er ut som en bok
«ENGLER I VANN» AV MONS KALLENTOFT
Spennende krim med ny, svensk krimheltinne. Etterforsker Malin Fors sliter med sine demoner, og har tydd til flaska for å takle dem. Når et ektepar blir funnet drept i boblebadet i sin flotte villa, og adoptivdatteren på fem år er forsvunnet, får Malin blod på tann. Drivende godt språk og troverdige personskildringer, mente anmelderne.
(Gyldendal, 379 kr)

FÅ FLERE KRIMTIPS I KK 11/12, SOM ER I BUTIKKEN FRA FREDAG 15. MARS!

Bøkene du bør lese nå
Bøkene du bør lese nå
Bøkene du bør lese nå

For romantikeren

En herlig, dramatisk kjærlighetshistorie er heller ikke feil å slå i hjel noen timer med i påsken. Her er tre gode romaner du trygt kan ta med deg på påskefjellet:

«KUNSTEN Å HØRE HJERTESLAG» AV JAN-PHILIPP SENDKER
Julias blinde, burmesiske far forsvinner, og hun oppdager et kjærlighetsbrev faren skrev til en kvinne kalt Mi Mi lenge før han møtte moren hennes. Newyorkeren reiser til landsbyen Kalaw for å finne ut hvor faren er blitt av. Det blir et lite kultursjokk for henne, men etter hvert nøster hun opp i farens historie, fra han fødes og forlates av sin mor, til han ender opp i et tempel der munker oppdrar han. Det er her han møter krøplingen Mi Mi, som blir hans øyne. Eksotisk, rørende og tristfin. Lommetørkle er nok lurt.
(Cappelen Damm, 349 kr)«HVITE TRØFLER» AV N.M. KELBY
Auguste Escoffier (1846-1935) er en av historiens mest kjente gastronomer, og mannen som foredlet det klassiske cuisine française. Han var glad i både mat og damer, og denne romanen handler om hans liv: Hans intense forhold til skuespilleren Sarah Bernhardt, som var en av mange damer han oppkalte retter etter, og hvordan hans kone, dikteren Delphine Daffis, på dødsleiet krever at han endelig lager en rett oppkalt etter henne. Men klarer han å lage en rett som kan vise hennes stoiske kjærlighet rettferd? Boka er ispedd oppskrifter og kulinariske anekdoter, noe som gjør den til virkelig sanselig lesning. Ikke les på tom mage!
(Juritzen, 299 kr)
«HUSET DILBERNE» AV FAY WELDON
Keeping up appearances er viktig for The Dilbernes, som bor i Londons fineste strøk. Året er 1899, og familien må reddes fra konkurs ved at sønnen Arthur må gifte seg rikt. Lady Isobels store utfordring er hans hang til horer. Dermed må en brud hentes fra USA, der ingen kjenner hans rykte. Minnie O'Brien passer perfekt, selv om hun kommer fra en noe vulgær familie, i Isobels øyne. Herlig bok for deg som digger kostymedrama á la Downton Abbey!
(Juritzen Forlag, 349 kr)

FÅ MED DEG NYTT OM BØKER I KK HVER UKE!

Bøkene du bør lese nå
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer