Bøker

Bøkene vi gleder oss til nå!

Bokhøsten er i gang før sommeren er over. Her er bøkene vi ønsker oss i august!

BOKNYHETER 2017: Dette er noen av bøkene vi gleder oss til i august! Foto: Forlagene
BOKNYHETER 2017: Dette er noen av bøkene vi gleder oss til i august! Foto: Forlagene Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den underjordiske jernbanen

Colson Whitehead

Denne særegne romanen vant Pulitzerprisen i år, og er blitt hyllet av både Obama og Oprah. Vi skal til Sørstatene på første halvdel av 1800-tallet hvor slavene holdes nede på brutalt vis av plantasjeeierne. Selv om hun risikerer både tortur og å bøte med livet, bestemmer unge Cora seg for å rømme sammen med vennen Caesar, for å prøve å komme seg nordover hvor svarte mennesker er frie. De legger i vei, og Caesars kontakt hjelper dem å komme seg til den underjordiske jernbanen, som tar rømlingene nordover stat for stat. Samtidig er slavefangerne og blodhundene på sporet av dem hele tiden.

I Sør-Carolina, som er Coras første stoppested, får slavene være ganske frie, men blir brukt til svært tvilsomme medisinske eksperimenter. Mens i Nord-Carolina ble slaver som prøvde å rømme hengt opp i trærne med avkuttede lemmer. Cora får bevitne alt dette på sin vei nordover, hvor hun hjelpes av abolisjonister som åpner hjemmene sine. Dette er ikke bare en spennende og rik roman, men et rystende innblikk i en mørk epoke i amerikansk historie, hyllet av kritikere verden over.

(Kroner 399,-, Kagge forlag)

Den som ser

Herbjørg Wassmo

Norsk litteraturs grand old lady er ute med en frittstående oppfølger til lesersuksessen og trilogien om Dina på Reinsnes. Nå er vi i 1890, og den viljesterke Dina er død i brann. I begravelsen bekjenner barnebarnet Karna farmorens synder, før hun blir stum og lukker seg inne i seg selv. Vi er klar for å finne ut hvordan det går videre med slekta på Reinsnes!

(Kroner 399,-, Gyldendal forlag)

Fanny og mysteriet i den sørgende skogen

Rune Christiansen

Fanny er en ung, foreldreløs jente som prøver å leve som best hun kan, alene i en liten bygd. Dagene går med til enkle sysler, men under de sørgmodige grunnvilkårene finnes eventyret, fullt av muligheter. Rune Christiansen fikk sitt gjennombrudd for romanen Ensomheten i Lydia Ernemans liv, og skriver med et stillfarent, nydelig språk.

(Kroner 379,-, Oktober forlag)

Verda er ein skandale

Agnes Ravatn

Agnes har fått barn og flyttet til grisgrendte strøk på Sør-Vestlandet. Her oppdager hun både gleden over naturen og stillheten, men også over Internett når de endelig får koblet seg på. Nærmeste nabo er forfatterkollega Einar Økland, og mye av denne underholdende essay-samlingen er hentet fra samtaler med ham. Underholdende og vittig!

(Kroner 249,-, Samlaget)

En moderne familie

Helga Flatland

Foreldrene til Liv, Ellen og Håkon har holdt sammen gjennom to mannsaldre. Når far Sverre fyller sytti, spanderer han en reise på hele familien, men under festmiddagene kunngjør foreldrene at de vil skille seg? Hva gjør det med familien? Helga Flatland er en av de unge, prisbelønte forfatterne våre, som har fått mye skryt for å kunne skildre mellommenneskelige, nære relasjoner.

(Kroner 379,-, Aschehoug)

Listen fortsetter under bildekarusellen!  

Keeperen og havet

Maria Parr

Endelig en ny barnebok fra Maria Parr! Rettere sagt en barnevoksenbok, for denne er det flere som kan kose seg med. Vi skal til øya hvor Trille og Lena bor. Vennskapet består, men en ny fotballtrener gjør livet surt for keeperen Lena. Og på sjøen jakter farfar på storfisken selv om han begynner å bli gammel. Det er duket for drama!

(Kroner 249,-, Samlaget)

Tobakkshandleren

Robert Seethaler

Vi skal til Wien sent på 30-tallet. Dette er en varm, men hjerteskjærende fortelling om en ung mann og hans vennskap med Sigmund Freud under nazistenes okkupasjon av Wien i 1938. En fortelling om hvordan vanlige liv ble påvirket av andre verdenskrigs herjinger. Seethaler opplevde en formidabel suksess med sin forrige bok, Et helt liv, som er utgitt på 15 språk!

(Kroner 369,-, Forlaget PRESS)

Den dunkle dottera

Elena Ferrante

Ferrante er tilbake med en ny brutalt ærlig bok om kvinneliv og kampen for å beholde seg selv. Leda er 47 år, og døtrene har flyttet ut. Hun reiser på ferie alene til en italiensk strandby. På stranda blir hun opphengt i en ung mor og datteren hennes, og begynner å reflektere over alle de fatale valgene hun selv tok som mor. Ferrante har en helt særegen måte å beskrive brytningene i en moderne kvinne.

(Kroner 299,-, Samlaget)

4 3 2 1

Paul Auster

3. mars 1947, i New Jersey, blir Archibald Isaac Ferguson født, Rose og Stanley Fergusons eneste barn. Ferguson vokser ikke opp én, men hele fire ganger: Fødselen er den samme, hans DNA er det samme, men vi får fire parallelle versjoner av livet hans. Romanen 4 3 2 1 skal være selve kronen på Paul Austers litterære livsverk. Det lover godt for alle som elsker Austers intelligente romaner.

(Kroner 449,-, Aschehoug)

Optikeren på Lampedusa

Emma Jane Kirby

I oktober 2013 kantret en båt med flere hundre mennesker utenfor Lampedusa. Syv venner som var ute på båttur klarte å redde 47 av flyktningene. Den profilerte BBC-reporteren Emma Jane Kirby oppsøkte en av de syv i redningsbåten, optikeren Carmine, som fikk sitt stillferdige liv endret for alltid! Gjennom Carmines historie bringes leserne tett på katastrofen i Middelhavet. Rystende lesning!

(Kroner 349,-, Forlaget PRESS)

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer