Bøker

Bøkene vi gleder oss til nå!

Bokhøsten er i gang før sommeren er over. Her er bøkene vi ønsker oss i august!

BOKNYHETER 2017: Dette er noen av bøkene vi gleder oss til i august! Foto: Forlagene
BOKNYHETER 2017: Dette er noen av bøkene vi gleder oss til i august! Foto: Forlagene Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Den underjordiske jernbanen

Colson Whitehead

Denne særegne romanen vant Pulitzerprisen i år, og er blitt hyllet av både Obama og Oprah. Vi skal til Sørstatene på første halvdel av 1800-tallet hvor slavene holdes nede på brutalt vis av plantasjeeierne. Selv om hun risikerer både tortur og å bøte med livet, bestemmer unge Cora seg for å rømme sammen med vennen Caesar, for å prøve å komme seg nordover hvor svarte mennesker er frie. De legger i vei, og Caesars kontakt hjelper dem å komme seg til den underjordiske jernbanen, som tar rømlingene nordover stat for stat. Samtidig er slavefangerne og blodhundene på sporet av dem hele tiden.

I Sør-Carolina, som er Coras første stoppested, får slavene være ganske frie, men blir brukt til svært tvilsomme medisinske eksperimenter. Mens i Nord-Carolina ble slaver som prøvde å rømme hengt opp i trærne med avkuttede lemmer. Cora får bevitne alt dette på sin vei nordover, hvor hun hjelpes av abolisjonister som åpner hjemmene sine. Dette er ikke bare en spennende og rik roman, men et rystende innblikk i en mørk epoke i amerikansk historie, hyllet av kritikere verden over.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer