Kultur

Bøker er billigere enn før

Prisen på bøker har sunket siden 2005.

Foto: Image Source
Foto: Image Source Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Bøker har blitt billigere her i landet siden 2005. Samtidig har boksalget blitt både større og bredere, viser en undersøkelse fra Konkurransetilsynet.

Ikke økt salg

Da bokhandlene fra 1. mai 2005 fikk mulighet til å konkurrere på pris med Bokklubbene, fryktet noen at de nye rabattene først og fremst ville føre til økt salg av bøkene som allerede solgte bra. Slik ble det ikke.

– Erfaringen så langt tyder på at den forsiktige endringen ikke har ført til redusert salg av bøker eller tapt bredde i antallet solgte titler. Slik vi ser det, har dereguleringen ikke hatt noen negative konsekvenser, sier utredningsleder i Konkurransetilsynet, Kjell Jostein Sunnevåg til Aftenposten.

Her er nedgangen størst

Totalt antall solgte bøker og titler har økt med henholdsvis 30 og 28 prosent fra 2004 til 2007. Prisene på skjønnlitteratur og sakprosa har hatt den største nedgangen.
– Det er der konkurransen er størst. Mye av fagbok- og skoleboksalget styres av pensumlister. Bøker blir satt opp der, og så må elevene kjøpe disse titlene uansett, sier Sunnevåg. (©NTB)

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer