RASKE Å LAGE: Disse sconsene er veldig gode og raske å lage. Foto: All Over Press
Vis mer
Aase Dotterud
Publisert Sist oppdatert
ALLERS.NO: Sconesene er supergode sammen med f.eks. lemon curd, men litt smør som får smelte på de varme brødene er også utrolig godt.
Bringebærscones med vanilje
(4 stk)
8 dl hvetemel 1 ts salt 4 ts bakepulver 2 ts vaniljesukker 100 g smør 3 dl bringebær- eller jordbæryoghurt 2 dl fryste bringebær
1. Sett ovnen på 250°. Bland mel, salt, bakepulver og vaniljesukker i en bolle. Fordel smøret i melet, smuldre smør og mel med fingrene til en grynete masse.
2. Tilsett yoghurt og bringebær. Arbeid raskt sammen til en løs deig.
3. Del deigen i 4 biter og legg dem på bakepapir på stekeplate. Klem dem flate med melet hånd til runde kaker, ca. 15 cm i diameter. Skjær hver kake i fire deler.
BRINGEBÆRSCONES MED VANILJE: Ha ferske bringebær som tilbehør til disse sconsene, da blir smaken ekstra sommerlig. Foto: All Over Press
Vis mer