Scones

Bringebærscones med vanilje

Raske å lage fordi de ikke trenger å heve.

RASKE Å LAGE: Disse sconsene er veldig gode og raske å lage. Foto: All Over Press
RASKE Å LAGE: Disse sconsene er veldig gode og raske å lage. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ALLERS.NO:  Sconesene er supergode sammen med f.eks. lemon curd, men litt smør som får smelte på de varme brødene er også utrolig godt.

Bringebærscones med vanilje

(4 stk)

8 dl hvetemel
1 ts salt
4 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
100 g smør
3 dl bringebær- eller jordbæryoghurt
2 dl fryste bringebær

1. Sett ovnen på 250°. Bland mel, salt, bakepulver og vaniljesukker i en bolle. Fordel smøret i melet, smuldre smør og mel med fingrene til en grynete masse.

2. Tilsett yoghurt og bringebær. Arbeid raskt sammen til en løs deig.

3. Del deigen i 4 biter og legg dem på bakepapir på stekeplate. Klem dem flate med melet hånd til runde kaker, ca. 15 cm i diameter. Skjær hver kake i fire deler.

BRINGEBÆRSCONES MED VANILJE: Ha ferske bringebær som tilbehør til disse sconsene, da blir smaken ekstra sommerlig. Foto: All Over Press
BRINGEBÆRSCONES MED VANILJE: Ha ferske bringebær som tilbehør til disse sconsene, da blir smaken ekstra sommerlig. Foto: All Over Press Vis mer

4. Stek sconesene midt i ovnen i ca. 12 minutter.

Flere sconesoppskrifter:

- Deilige scones

- Glutenfrie scones

- Scones til frokost

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer