Dessert

Bringebærtrifle

Publisert
Sist oppdatert
Tekst/foto: Hanne Buxrud(Til 6 personer)8 fingerkjeks (savoiardi)3 ss bringebærsyltetøy1,5 dl madeira/marsala2 bananer250 g bringebær, helst friskeVaniljekrem1 vaniljestang3 dl kremfløte4 eggeplommer1 ts maisenna1 ss sukker, helst bruntTopping50 g skivede mandler3 dl kremfløteStart med vaniljekremen. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha dem i en kjele sammen med stangen og kremen. Varm sakte opp på middels varme, til rett før kokepunkt. Mens kremen blir varmet opp, visp sammen eggeplommer, maisenna og sukker i en bolle. Har du en ballongvisp, er den best og bruke. Fjern vaniljestangen fra kjelen og visp gradvis inn fløteblandingen i bollen. Ha blandingen straks tilbake i kjelen. Bruk en slikkepott. Middels varme, fortsett vispingen til blandingen tykner. Dette skjer gjerne før den når kokepunktet, men blandingen må ikke koke. Hvis den gjør det, kan den bli kornete. Ta den ta over i en annen bolle, og rør den til en fin røre igjen. Avkjøl. Smør bringebærsyltetøy på den flate siden av 4 kjeks og legg sammen med de 4 uten syltetøy. Akkurat som en sandwich. Del kjeksen med en skarp kniv i 3 biter hver, og legg bitene i bunnen av en bolle som rommer ca. 1,7–2 liter. Sprinkle over med madeira. Rist mandlene i en stekepanne. Pass på at de ikke brenner seg. Del bananene i tynne skiver og legg de over/mellom kjeksbunnen sammen med bringebærene. Visp kremfløten til den er fast, menikke for fast. Ha vaniljekremen over kjeks, frukt og bær. Fordel over krem og pynt medavkjølte mandler. Sett i kjøleskapet med plast over, til du skal servere den.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer