Britney Spears sønner:

Britneys sønn: – Vergemålet pågikk for lenge

I 13 år kontrollerte faren livet til Britney Spears. Nå snakker sønnene hennes ut om vergemålet – og om forholdet til bestefaren.

BRITNEYS SØNN: I en dokumentar som har premiere på ITV høsten 2022, forteller Britneys Spears sønn Jayden James blant annet om morens vergemål, og forholdet til bestefaren som var hennes verge i 13 år. FOTO: Faksimile Daily Mail/Erbil Gunasti/ ITV
BRITNEYS SØNN: I en dokumentar som har premiere på ITV høsten 2022, forteller Britneys Spears sønn Jayden James blant annet om morens vergemål, og forholdet til bestefaren som var hennes verge i 13 år. FOTO: Faksimile Daily Mail/Erbil Gunasti/ ITV Vis mer
Publisert

I en dokumentar som har premiere på ITV den 3. september 2022, tar Britney Spears sønner Jayden og Preston bladet fra munnen, og snakker ut om forholdet til moren.

Det var Daily Mail som først omtalte den nye dokumentaren, som er laget av Daphne Barak, og ifølge avisen ønsker sønnene å gjenoppta kontakten med moren, når hun får det bedre mentalt, som Jayden sier.

Preston (16) og Jayden (15) er Britney Spears sønner fra ekteskapet med danseren Kevin Federline. Etter skilsmissen i 2006 fikk Britney et mye omtalt sammenbrudd. Foreldreretten tilfalt Federline, men etter at Britney ble underlagt vergemål i 2008, var guttene delvis hos henne.

Etter 2016 skal Federline ha hatt sønnene 70 prosent av tiden, men ifølge Daily Mail skal guttene etter hvert ha sluttet å besøke moren.

BEDRE TIDER: Britney Spears og sønnene Preston og Jayden på premiere av Smurfefilmen i 2013. FOTO: Matt Baron/BEI/REX/NTB
BEDRE TIDER: Britney Spears og sønnene Preston og Jayden på premiere av Smurfefilmen i 2013. FOTO: Matt Baron/BEI/REX/NTB Vis mer

Jayden James Spears er ifølge Daily Mail den som oftest tar ordet i den nye dokumentaren. Og Britneys yngstesønn understreker at det «ikke er noe hat» mot moren. Samtidig innrømmer han at det vil ta mye tid å reparerer forholdet:

«Jeg tror 100 prosent at det kan repareres. Det kommer bare til å ta mye tid og krefter. Jeg vil bare at hun skal få det bedre mentalt. Når hun er bedre har jeg veldig lyst til å treffe henne igjen».

Forsvarer bestefaren

Britney var i 13 år underlagt et vergemål hun i mange år forsøkte å komme ut av. Faren Jamie Spears var vergen hennes, og Britney har i gjentatte innlegg på Instagram kritisert faren og resten av familien for at de holdt henne fanget og kontrollerte livet hennes til minste detalj. Også fansen engasjerte seg og laget #freebritney- kampanjer.

Og så, i 2021, da Britney Spears hadde møtt foran en dommer og gitt sin versjon av hvordan hun opplevde vergemålet, bestemte dommeren at vergemålet skulle opphøre med umiddelbar virkning.

Pågikk for lenge

I den nye dokumentaren kommenterer Britneys yngstesønn Jayden vergemålet, og også sitt forhold til bestefaren Jamie, som var morens verge:

«Først prøvde han å være som en hvilken som helst annen far, og lot datteren følge drømmen om å bli superstjerne, men etter mitt syn pågikk kanskje vergemålet for lenge. Sannsynligvis derfor moren min var veldig sint på situasjonen, at hun jobbet for lenge, og det synes jeg personlig også at hun gjorde. Hun skulle hatt tatt en pause og slappet av».

Ifølge Daily Mail sier Jayden om bestefaren i dokumentaren:

«Han fortjener ikke alt hatet han får i mediene. Jeg er glad i ham, av hele mitt hjerte. Han prøvde bare å være en far».

Siden vergemålet ble opphevet har Britney markert friheten blant annet ved å dele en rekke lettkledde bilder og videoer, forlovet seg, fått seg hund – og giftet seg med den personlige treneren Sam Asghari. Høsten 20222 kom hun med en gledelig avsløring: for første gang siden 2016 har hun gitt ut ny musikk, låten Hold me closer, som hun har spilt in sammen med Elton John.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer