Brød med ost og oliven

Brødbakst

Brød med ost og oliven

Publisert
Sist oppdatert

Fyll brødet med paprika, ost og oliven og server til suppe.

(2 lengder)

50 g smør
3 dl lettmelk
½ pk. (25 g) gjær
3 dl sammalt hvete, fint
ca. 5 dl hvetemel
1 ts salt
100 g revet ost, f.eks. Norvegia
100 g oliven
½ rød paprika
egg til pensling
revet Norvegia

1. Smelt smøret, ha i melken, og la blandingen bli fingervarm. Rør gjæren ut i væsken. Tilsett mel og salt, og elt alt til en passe fast deig.

2. Sett deigen til heving på et lunt sted, gjerne under plast i ca. 20 minutter.

3. Ta deigen opp på bakebordet og kjevle ut til et rektangel, 50 cm x 25 cm. Dryss revet ost, oliven og finhakket paprika på halve leiven. Rull sammen fra langsiden, og form deigen til en krans. Legg den med skjøten ned på bakepapir eller smurt stekeplate.

4. La brødet heve ca. 15 minutter under plast på et lunt sted. Pensle med sammenvispet egg, og strø over litt revet ost.

5. Stek brødet 225° i ca. 25 minutter og avkjøl på rist

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer