Fisk Og Skalldyr

Brosme med sesamglasering og couscous

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne Buxrud
Foto: Rohny Kristensen





(Til 4 personer)
400 g couscous
4 dl kokende vann
1 rød finhakket chili uten frø
2 fedd hakket hvitløk
1 ts revet fersk ingefær
600 g brosme skåret i 4 stykker
litt vann
1 ss raps eller olivenolje
2 paprika
200 g sukkererter
1 bt frisk hakket koriander
godt salt og nykvernet pepper

Sesamglasering
4 ss sesamfrø
4 ss ingefærsirup (kjøp syltet ingefær på glass)
1 ss soyasaus

Hell couscousen i en bolle. Ha chili, hvitløk og ingefær i couscousen og hell over kokende vann. Dekk med lokk og la det trekke i 10 minutter. Legg fisken i et ildfast fat kledd med
bakepapir. Hell i litt vann og damp fisken i ovnen på 200° i cirka 10 minutter. Del paprikaene i strimler, varm oljen i en stekepanne og rist paprikaen og sukkerertene lett. Tilsett couscous og stek lett cirka 5 minutter. Ha i koriander. Smak til med salt og pepper. Rist sesamfrøene i en panne. Tilsett ingefærsirup og soyasaus. Kok opp til du får en sammenhengende konsistens. Ta panna fra varmen og fordel sesamglasuren over fisken.
Server med couscous og soyasaus.

Brosme med sesamglasering og couscous
Brosme med sesamglasering og couscous Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer