Foto: Rohny Kristensen
(Til 4 personer)
400 g couscous
4 dl kokende vann
1 rød finhakket chili uten frø
2 fedd hakket hvitløk
1 ts revet fersk ingefær
600 g brosme skåret i 4 stykker
litt vann
1 ss raps eller olivenolje
2 paprika
200 g sukkererter
1 bt frisk hakket koriander
godt salt og nykvernet pepper
Sesamglasering
4 ss sesamfrø
4 ss ingefærsirup (kjøp syltet ingefær på glass)
1 ss soyasaus
Hell couscousen i en bolle. Ha chili, hvitløk og ingefær i couscousen og hell over kokende vann. Dekk med lokk og la det trekke i 10 minutter. Legg fisken i et ildfast fat kledd med
bakepapir. Hell i litt vann og damp fisken i ovnen på 200° i cirka 10 minutter. Del paprikaene i strimler, varm oljen i en stekepanne og rist paprikaen og sukkerertene lett. Tilsett couscous og stek lett cirka 5 minutter. Ha i koriander. Smak til med salt og pepper. Rist sesamfrøene i en panne. Tilsett ingefærsirup og soyasaus. Kok opp til du får en sammenhengende konsistens. Ta panna fra varmen og fordel sesamglasuren over fisken.
Server med couscous og soyasaus.
