Kultur

Bruce rocket Oslo-natta

Eldre og høyere hårfeste, men hva gjør det når The Boss synger om jenta som kjører sin Cadillac gjennom «The Oslo night».

Bruce Springsteen spilte for et utsolgt Oslo Spektrum i går.
Bruce Springsteen spilte for et utsolgt Oslo Spektrum i går. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
De enorme styrkeprøvene Bruce Springsteen (58) og hans E Street Band tidligere la ut på, sånn cirka tre timer energiutblåsninger, er historie, men det er like fullt et skue å se et knippe med ultrarutinerte musikere vise at de fortsatt har noe å fare med.

Dansefot?

Litt artig på scenen kan de også fortsatt ha det som når Bruce og Steven van Zandt duellerer på gitar under «Gypsy Biker». Ja, til og med den ellers så tilbakelente bassisten Gary Tallent tok noen dansetrinn.Men den som skilte seg ut var som alltid The Boss stående ute i folkehavet, syngende eller spillende på munnspill, mens hans hilser på publikum eller lukker øyene og tar sats inn i en ny sang.

Entusiastisk publikum

Formen til 58-åringen er fortsatt upåklagelig og publikum forsøkte rett som det var å synge høyere enn sjefen sjøl som bare behøvde å lee på øyelokket for å få folk til å vifte unisont med armene som om de var på fotballkamp.

«Magic»

En rekke av låtene var hentet fra bandets siste album «Magic» og de skled godt inn i det øvrige materialet. Likevel er det ikke til å komme fra at den fullsatte salen tente litt ekstra når Bruce & Co fyrte av klassikere som «She's the One», «The Promised Land» eller «Badlands».Settet var temmelig likt det bandet spilte under konserten i Mannheim i Tyskland søndag 2. desember.

Tett lydbilde

Lyden var som den skulle være. Buldrende og tett, med Bruce på topp og krydret med pianoet til Roy Bittan og keyboardet til Charles Giordano som for anledning har tatt over for Danny Federici som blir behandlet for hudkreft.

Herr og fru Springsteen

Når Herr og Fru Springsteen – Bruce og hans Patti Scialfa – sang duett alene på «Magic» viste han en side som preget konserten, dynamikk. I stedet for øset han hadde for vane å servere tidligere, tok han det innimellom skikkelig ned, fargelagt med felespillet til Patti. eller eget munnspill.Men kraftsalver som «Reason To Believe» levnet ikke tvil om at det fortsatt er mye saft igjen i Bruce Springsteen og hans E Street Band.

Hilste norske jenter

Bare å få se dette åtte manns og en kvinnes sterke bandet i et annet format enn på en stadion, var en spesiell opplevelse.Denne gangen nøyde The Boss seg med en rundt to timers musikalsk treningsøkt og noe over 20 låter, inkludert 4-5 ekstranumre der han blant annet dediserte «Girls In Their Summer Clothes» til alle norske jenter – på norsk. (©NTB)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer