Bruce Willis (67) har fått demens

- Bruce trodde alltid på å bruke stemmen sin for å hjelpe andre

- Bruces tilstand har forverret seg og vi har nå en mer spesifikk diagnose: Frontallappdemens, skriver skuespiller Bruce Willis' familie i en uttalelse. De håper at skuespillerens diagnose kan bidra til å rette mer søkelys på hjernesykdommen.

FRONTALLAPPDEMENS: Skuespilleren Bruce Willis (67) har fått diagnosen frontallappdemens, melder hans familie. Foto: Charles Sykes/Invision/AP/NTB
FRONTALLAPPDEMENS: Skuespilleren Bruce Willis (67) har fått diagnosen frontallappdemens, melder hans familie. Foto: Charles Sykes/Invision/AP/NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Den amerikanske skuespilleren Bruce Willis (67) har fått diagnosen frontallappdemens, melder familien hans i en felles uttalelse fra kona Emma Heming, ekskona Demi Moore og hans fem døtre.

Willis er kjent fra filmer som Die Hard, Sin City, Armageddon. Tv-serien Bøllen og blondinen, der han spilte hovedrollen, regnes som hans gjennombrudd som skuespiller. Serien var en av USAs ti mest sette serier på 1980-tallet, og ble vist på NRK i 1989. Hans siste store rolle er i filmen Glass fra 2019.

Frontallappdemens

Våren 2022 ble det kjent at Willis hadde fått diagnosen afasi, som er en svikt i evnen til å forstå og bruke ord. Familien hans meldte da at han trakk seg fra alt videre arbeid som skuespiller.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer