Bonusbarn

- Bruk lang tid på å etablere parforholdet før dere flytter sammen som familie, tenk heller år enn måneder

Skal dere flytte sammen og har barn på hver deres kant? Dette er ekspertens beste råd til å få mine, dine og våre barn til å fungere.

NÅR TO FAMILIER FLYTTER SAMMEN: Skal dere flytte sammen med dine, mine og våre barn? Dette mener ekspertene dere bør være obs på!  Foto: Shutterstock / Monkey Business Images
NÅR TO FAMILIER FLYTTER SAMMEN: Skal dere flytte sammen med dine, mine og våre barn? Dette mener ekspertene dere bør være obs på! Foto: Shutterstock / Monkey Business Images Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du flytte sammen med ny kjæreste der dere begge har barn fra før er det mye å tenke på, og for mange blir sammenslåingen av to familier vanskelig. Steforeldre kan synes det er vanskelig å sette grenser for andres barn, mens barna kan synes steforelderen blander seg for mye.

Og kanskje flytter du sammen med noen som oppdrar barna sine på en helt annen måte enn deg? 

– Det finnes de som greier seg fint, men mange greier seg ikke. Du kan nok si at cirka to av tre gjengifteforhold ryker. Det skyldes blant annet at det blir så mange nye relasjoner å ivareta, sier Eva Tryti, spesialist i psykologi og par- og familieterapeut. 

For når du flytter sammen med kjæresten og hans barn, og din eks flytter sammen med sin kjæreste og hennes barn, er det plutselig veldig mange mennesker å forholde seg til. 

- Det blir en mangedobling av antallet relasjoner og samtidig så er vi travle i dag. Det er vanskelig nok å skulle passe på de relasjonene vi har før vi flytter inn hos en annen, mener hun. 

LES OGSÅ: Dette har du krav på som alenemor

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer