Kredittkort:

Bruker du SAS eller Norwegian-kort? Dette bør du vite

KKs økonomiekspert Magne Gundersen gir oss svarene på alt vi lurer på.

BRUK AV KREDITTKORT: Har du SAS eller Norwegians kredittkort, men usikker på alle «reglene» du bør kunne? Magne Gundersen gir deg svarene du kanskje lurer på. FOTO: SpareBank 1
BRUK AV KREDITTKORT: Har du SAS eller Norwegians kredittkort, men usikker på alle «reglene» du bør kunne? Magne Gundersen gir deg svarene du kanskje lurer på. FOTO: SpareBank 1 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et tap her og et tap der. Bip, bip, bip. Nye poeng samles opp hver gang SAS eller Norwegian-kortet brukes - nye poeng som gir deg bonusreiser, rabatter eller fordeler når du flyr og andre tilbud og rabatter.

En deilig følelse, men er det noen ulemper med slike kredittkort?

- Det er egentlig ikke noen spesielle ulemper med flyselskapenes kredittkort, utover det at man må passe på å ikke bruke kortet over evne. Vær imidlertid oppmerksom på at de fleste SAS-tilknyttede kortene har et årsgebyr. Et vanlig kredittkort pleier ikke å ha et slikt fast gebyr.

Det sier KKs økonomiekspert Magne Gundersen, som er forbrukerøkonom i SpareBank 1.

- Norwegian-kortet er et VISA-kredittkort fra Norwegian Bank. Uansett hvor du handler tjener du opp CashPoint som du kan betale med når du kjøper en flyreise. Du får ekstra mange CashPoints når du kjøper Norwegians-billetter med kortet. Kortet er uten årsavgift, alle varekjøp er gebyrfrie og reiseforsikring er inkludert.

Fordeler og ulemper ved disse kortene

Norwegian-kortet: Det er et gratis kredittkort, gebyrfritt ved varekjøp og uttak i utenlandsk minibank. Du tjener opp CashPoint på alle varekjøp og får ekstra mange CashPoint når du kjøper Norwegian-billetter. Kortet er tilknyttet VISA, som har flest brukersteder over hele verden. Reiseforsikring er inkludert når reisen er betalt med kortet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer