MS:

Brukte en halv million på stamcellebehandling

- Da jeg oppdaget at jeg faktisk klarte å sykle igjen, gråt jeg av glede, sier Karin som har MS.

IVARETATT: Fra sykehuset i Moskva
Karin har kommet så langt i behandlingen at stamcellene hennes blir tilbakeført.
Hun blir tatt godt vare på hele veien.
FOTO: Privat
IVARETATT: Fra sykehuset i Moskva Karin har kommet så langt i behandlingen at stamcellene hennes blir tilbakeført. Hun blir tatt godt vare på hele veien. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Karin Maria Christine Rønning bor på Lillehammer, hun har mann, tre barn og hund. De to eldste barna har flyttet ut. Karin er en livsglad dame i full jobb, men slik har det ikke alltid vært.

For fire år siden maktet hun ikke å jobbe i det hele tatt. I perioder kunne hun verken gå, svelge, snakke eller spise. Karin hadde fått MS.

LES OGSÅ: - Vent med joggebuksa til kvelden

Trodde det var influensa

– Inntil jeg var 48 år, visste jeg ikke at jeg hadde en alvorlig sykdom. Bortsett fra de vanlige barnesykdommene, har jeg nesten alltid vært frisk. Men vinteren 2016 ble jeg skikkelig dårlig av det jeg regnet med var influensa, og måtte sykmeldes, forteller Karin.

– Rundt påsketider begynte jeg å føle meg litt bedre. En liten stund. Onsdag før påskeuken kjente Karin endelig sult igjen, men det var en desperat, intens trang til mat. Hun gikk ned fra annen etasje, der soverommet er, og stappet i seg jordbær, yoghurt og nøtter på kjøkkenet. Men det varte ikke lenge før hun følte seg dårlig igjen.

– Bare dra på skitur dere, jeg legger meg litt igjen, sa hun til mannen sin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer