Karbonadedeig er faktisk overraskende sunt siden det er ganske rent kjøtt, og sammen med en saus basert på eple og yoghurt er dette deilig hverdagsmat.
(Til fire personer)
500 g karbonadedeig
1 egg
2 ss lake fra sylteagurker
2 grønne epler
1 kløft hvitløk
1 beger matyoghurt
1 liten løk
fersk gressløk
salt og pepper
grønne salatblader, tomat
hamburgerbrød eller poteter
Bland karbonadedeigen med egg og sylteagurklake. Tilsett litt salt og godt med nykvernet svart pepper. Lag fire store, gode burgere av blandingen og stek dem på panne eller grill.
Vask eplene godt. Finn fram rivjernet og bruk den groveste siden på løken og eplene (med skall).
Bland dette i matyoghurten (som er tykkere enn vanlig yoghurt) sammen med litt finhakket/ presset hvitløk og hakket gressløk. Smak til med salt og pepper. Server burgerne med salat og tomat på store burgerbrød eller med ovnsbakte potetkløfter.
