Line Elvsåshagen

- Burgeren min krever en okse som aldri har sett himmelen

I nytt program tar Line Elvsåshagen et oppgjør med matindustrien, samtidig som hun ønsker å gjøre folk mer bevisste på hva som faktisk ligger bak et lite kjøttstykke.

FLEKSITARIANER: Etter å ha jobbet tett på matbransjen gjennom dette prosjektet, har Line kuttet ut å lage og spise kjøtt hjemme - en såkalt fleksitarianer. Nå ønsker hun å inspirere folk til å ta bedre matvalg i hverdagen. FOTO: Angelica Hovland/NRK
FLEKSITARIANER: Etter å ha jobbet tett på matbransjen gjennom dette prosjektet, har Line kuttet ut å lage og spise kjøtt hjemme - en såkalt fleksitarianer. Nå ønsker hun å inspirere folk til å ta bedre matvalg i hverdagen. FOTO: Angelica Hovland/NRK Vis mer
Publisert

«Egentlig burde alle nordmenn fått utdelt et rasjoneringskort, hvor du kun hadde fått kjøpt kjøtt én gang i uka, og x antall kilo kjøtt hver gang». Dette sier Line Elvsåshagen (29), selvfølgelig med en snert av humor - samtidig som hun mener alvor.

- Jeg er ikke så glad i å være rigid, men ting må faktisk skje, og vi burde kanskje fått hjelp til å roe ned kjøttforbruket for å rekke det. Ifølge FN har vi ti år på oss.

Det som gjorde 29-åringen aller mest stressa ved å lage et program om mat og bærekraft, var frykten for å gå inn i et regime som innebar «nei-mat». Det visste hun kom til å bli en stor nedtur for en livsnyter som henne.

- Hva er vel egentlig bedre enn en saftig, stor burger med digg tilbehør? Jeg elsker det, liksom, sier hun der hun sitter, lett gjenkjennelig med rosa hår og hestehalen på snei.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer