Familie (3-7)

Californiarull

Dette er den eneste makien som har fast oppskrift. De andre kan du improvisere med.

Publisert
Sist oppdatert
Av: Cecilie KlemLES MER OM SUSHI:
 • Sushirull
 • God kvalitet på fisken er en forutsetning for god sushi. Frossenfisk er tabu, kjøp den fersk.(Til 1 rull, ca 5 biter) 1 flak tang1 ball ris, litt større enn entennisball1/4 avokado1/3 agurk1/2 dl sesamfrø3 crabstickslitt majonesDu trenger: Rullematte (fås i spesialforretninger og større matbutikker), plastfolie, skarp kniv, bolle med vann, litt eddiklake (se oppskrift på sushiris).Skjær agurk og avokado i strimler og riv crabstickene fra hverandre til fine strimler. Rør crabstick-strimlene med litt majones. Rullingen trinn for trinn: Med litt øvelse går det fort å lage sushiruller. Legg tangflaket på en ren, tørr overflate og lag en ball av risen. Legg den på tangen og trykk og klem.Skjær det du vil ha i rullen i tykke eller tynne strimler, avhengig av hvordan du ønsker det. Legg tangflaket på en ren, tørr overflate. Legg risballen oppå, og trykk og klem risen til den danner en firkant som er like stor som tangflaket, bortsett fra en centimeters klaring øverst. Rull den nærmeste langsiden over fyllet og ned på den andre siden av det. Rull forsiktig videre til den er ferdig. Legg rullen med skjøten ned, og legg rullematten oppå, og rull frem og tilbake til rullen er rund og passe «pakka». Skjær rullen i biter på cirka 2 1/2-3 cm.Når du har lagt på risen som anvist, løfter du arket, stryker noen dråper vann på benken og snur alt så risen ligger ned. Legg agurk, avokado og crabsticks i en stripe på langs av tangflaket. Følg fortsatt anvisningen, dekk rullen med et flak plastfolie som du dytterhelt rundt og bruk rullematten som anvist. Ha sesamfrø på en stor tallerken og rull rullen i sesamfrø. Skjær rullen i biter og sett dem på høykant på et brett.Slik spiser du dem: Det er vanskeligere å bruke pinner på sushiruller, så hvis du ikke klarer det, spis med fingrene. Maki har en tendens til å gå fra hverandre i sømmene når den bites over, så prøv å lage så korte biter av rullen at du klarer å ta hele i én jafs. Sushirull-bitene skal for dyppes i soyasaus iblandet wasabi. Syltet ingeæ¡r mellom bitene er også bra.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer