Rusavhengighet:

Camilla ble født av en rusavhengig mor, og begynte selv å ruse seg da hun var 13 år

Tyve år senere står hun på åpent hav og brøler mot himmelen: - Bare kom og ta meg! Du kødder ikke med meg! Der og da finner hun veien ut av rushelvetet.

RUSAVHENGIGHET: Camilla er ikke bitter på sine foreldre for oppveksten hun selv fikk. – Jeg har tilgitt dem, forteller 36-åringen. Moren har hun mye kontakt med, men faren har hun kun sett ved noen få anledninger i livet. FOTO: Håkon Jørgensen
RUSAVHENGIGHET: Camilla er ikke bitter på sine foreldre for oppveksten hun selv fikk. – Jeg har tilgitt dem, forteller 36-åringen. Moren har hun mye kontakt med, men faren har hun kun sett ved noen få anledninger i livet. FOTO: Håkon Jørgensen Vis mer
Publisert

13. juni 1981. Det er en lettskyet lørdag i hovedstaden. Sommervarmen lar fortsatt vente på seg, noe gradestokken utenfor Aker sykehus vitner om: Beskjedne 12,5 grader midt på dagen. Over radioen langer Jannicke ut mot «Svake mennesker». Hun topper hitlisten for 12. uke på rad, men snart skal Beranek overta med «Dra til hælvete».

Hadde noen vært inne i hodet til Camillas mor på denne tiden, ville de kanskje opplevd at hun følte seg både svak og farlig nær hælvete. Hun klarer nemlig ikke å la være å ruse seg, selv ikke under svangerskapet – og på denne lørdagen blir datteren født under dramatiske omstendigheter. Både mor og datter er døden nær. Den nyfødte som skal bære navnet Camilla Kristiane Moen, ligger lenge i kuvøse.

Så skrives hun ut – til et liv preget av rus.

LES OGSÅ: Trude drømte om et liv på scenen. Imens spilte hun rollen som flink pike så overbevisende, at ingen forstod at hun styrte rett mot avgrunnen

Bråkete barndom

De første minnene er bråkete. Det er ofte fest hjemme, og Camilla må selv fjerne glasskår fra små barneføtter. Når moren setter seg ved sengekanten for å synge nattasang, opplever jentungen at det er hun som må trøste mor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer