Tunnelbrann:

Camilla var alene i bilen da lyset gikk i tunnelen

Hun luktet røyk og trakk genseren opp over munn og nese. Plutselig hørte hun høye smell.

ULYKKE: Camilla var på vei hjem fra Ikea, da ulykken i tunnelen skulle endre livet hennes brått. FOTO: Siw Herbrandsen Pessar
ULYKKE: Camilla var på vei hjem fra Ikea, da ulykken i tunnelen skulle endre livet hennes brått. FOTO: Siw Herbrandsen Pessar Vis mer
Publisert

Camilla Kreul (43) bor i Drøbak sammen med mannen og to barn på 11 og 15 år. Hun forteller i en telefonsamtale hvordan brannen i Oslofjordtunnelen i 2011 snudde opp ned på alt. Camilla er utdannet grafisk tegner og helsefagarbeider.

– Vi skulle gifte oss i august 2011, og jeg kjørte tunnelen på vei hjem fra Ikea, der jeg hadde kjøpt lykter til bryllupet, sier Camilla.

Hjemturen ble helt annerledes enn hun hadde tenkt seg. Barna var små, og Camilla var glad hun ikke hadde dem med seg i bilen. Det var torsdag 23. juni, men det ble ingen tradisjonell St. Hans feiring.

Ble uvel av røyklukten

– Jeg snakket med en venninne mens jeg kjørte hjemover. Da jeg kom et stykke inn i tunnelen, sa jeg til venninnen min at jeg måtte legge på. Det var full stopp foran meg, forteller Camilla.

Klokka var cirka tre på ettermiddagen. Camilla stoppet bilen og gikk ut for å se hva som skjedde. Da kom en trailersjåfør mot henne og sa at det hadde hendt noe foran dem i tunnelen, så det var best om alle snudde.

Camilla hadde ingen problemer med å snu bilen, og skulle begynne å kjøre tilbake da alt ble mørkt. Lyset i tunnelen hadde gått, og billysene klarte ikke jobben med å lyse opp alene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer