Bo fra hverandre:

Carina og Erik giftet seg uten å ha bodd sammen - i dag lever de fortsatt hver for seg - lykkelig gift

Boformen LAT (Living Apart Together) er blitt mer og mer populær. Carina (46) og Erik (47) er gift, men bor i hver sin by, to mil fra hverandre.

BO FRA HVERANDRE: Carina og Erik bor fra hverandre, men er lykkelig gift. Hva er egentlig greia med boformen LAT (Living Apart Together)? FOTO: Privat
BO FRA HVERANDRE: Carina og Erik bor fra hverandre, men er lykkelig gift. Hva er egentlig greia med boformen LAT (Living Apart Together)? FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Vi er invitert hjem til Carina Trydal Osvold, i hennes hyggelige hjem utenfor Tønsberg. Der møter vi også mannen hennes, Erik Osvold. Da Carina og Erik fikk kontakt på Møteplassen.no i februar 2013, var det på ingen måte full klaff.

– Jeg lette etter nye venner, og var overhodet ikke interessert i kjæreste. Jeg var lei av mannfolk, og fornøyd med livet, der de to døtrene mine betyr mest av alt. Men jeg kunne godt tenke meg flere hyggelige mennesker til vennegjengen min, forteller Carina.

– Da jeg hørte dette, skjønte jeg at jeg ikke trengte å kaste bort tid på Carina, det var jo en kjæreste jeg ville ha, sier Erik smilende.

Likevel møttes de, og noe må det ha vært, for 4. september 2015, giftet Carina og Erik seg, uten å ha bodd sammen.

LES OGSÅ: Så viktig er alenetid for forholdet

Derfor velger flere særboerskap

– I vår tid har det blitt vanligere med forskjellige samlivsformer, sier familieterapeut Lillian Husby ved Familievernkontoret Sør Trøndelag.

– Det jeg har sett av forskning viser at cirka ti prosent av par velger å bo hver for seg. Noe av grunnen til at par velger særboerskap, er at de har ett eller flere samlivsbrudd bak seg, og ofte er det i tillegg snakk om dine og mine barn. Større økonomisk frihet, tillater også flere par to hushold nå enn tidligere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer