Carina sover mellom 8 og 17 timer i døgnet

Før diagnosen merket Carina (37) at folk trodde hun bare var lat. Sannheten er at hun er syk.

Publisert
Sist oppdatert

Trøttheten begynte å bli plagsom på videregående, forteller Carina Isabell Næss Andreassen og minnes hvor slitsom denne tiden var:

- Jeg hadde problemer med å følge med i timene. Man kunne se det i notatbøkene mine. Når jeg ble trøtt ble setningene utydelige og endte ofte opp i en strek.

- Jeg lærte meg etter hvert å ta pauser og gå på toalettet for å legge kalde omslag i ansiktet i håp om å våkne. Tok av og til en høneblund på toalettet.

Hun gikk fra å ha gode karakterer på ungdomsskolen til under middels på videregående. Hun prøvde å henge med på den sosiale biten, men ramlet etter hvert av der også. Hun brukte enhver mulighet til å sove; på skolen, i friminuttet, på skolebussen og når hun var hjemme. Livet dreide seg bare om å få sove.

– Vitnemålet viste at fraværet økte betraktelig fra år til år. Både lærere og medelever kunne spørre om hvorfor jeg ikke sluttet, siden jeg allikevel var så mye borte fra skolen, forteller Carina.

I avgangsåret manglet til slutt karakterer i to fag, og hun hadde dermed ikke fullført.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer