Dating:

Caroline (27) ble avvist av menn gang på gang. Grunnen var alltid den samme

- Det gjorde vondt innerst inne.

DATING: Caroline Dan er langt over gjennomsnittshøyden. Selv om hun egentlig er tilfreds med det, har det bydd på utfordringer. Foto: Privat/Instagram
DATING: Caroline Dan er langt over gjennomsnittshøyden. Selv om hun egentlig er tilfreds med det, har det bydd på utfordringer. Foto: Privat/Instagram Vis mer
Publisert

Danske Caroline Dan (27) har alltid vært et hode høyere enn de aller fleste på sin alder. Som femåring nådde hun 1.50 meter over bakken. Fra hun var 14 år og til i dag, har hun vært 187 centimeter høy.

Blant nordmenn er gjennomsnittshøyden på kvinner 167 centimeter (cirka likt i Danmark), og 181 centimeter hos menn. Caroline er dermed ganske mye høyere enn gjennomsnittet. Det fører til at hun ofte får noen ekstra blikk på gaten.

- Generelt har jeg ikke noe imot det, men når folk begynner å stirre på meg som om jeg er et «freak show», eller kommentere negativt på høyden min, gjør det selvfølgelig vondt, sier hun til KK.

Vanskelig med dating

Caroline merket tidlig at gutter på hennes alder ikke var så interessert i noe annet enn et vennskap med henne, sannsynligvis fordi hun var høyere enn dem. Det ble også et problem da hun begynte å date.

- Det var først da jeg var 17-18 år gammel at jeg begynte å vise interesse for gutter. Jeg har sjelden blitt avvist direkte på grunn av høyden min, men jeg har ofte tenkt at det må være grunnen til at de ikke er interessert, sier hun, og tilføyer:

- En gang var det en mann på over to meter som avviste meg på grunn av høyden min, og det føltes selvfølgelig rart. Jeg er jo ellers tilfreds med høyden min, og jeg hverken kan eller vil gjøre noe med den. Å bli avvist på grunn av noe jeg ikke kan gjøre noe med, føles ikke bra.

- Har det gjort deg mer usikker?

- Jeg må ærlig innrømme at det gjør vondt innerst inne, og at det satte spor i starten da jeg begynte å date. Det har tidvis fått meg til å føle meg større og mer maskulin enn andre kvinner som er «halve størrelsen» min, derfor har jeg ikke følt meg like ønsket av menn.

Caroline har spilt basketball i 20 år, hvor hun har vært vant til å være den «store og sterke», noe hun tror virker avskrekkende på mange menn.

- Man får jo ofte høre at menn ønsker kvinner som er mindre enn dem, og svakere enn dem.

MANGE BLIKK: Caroline er vant til å få mange blikk når hun er ute blant folk. Foto: Privat
MANGE BLIKK: Caroline er vant til å få mange blikk når hun er ute blant folk. Foto: Privat Vis mer

Pinlig berørt

Caroline har dratt på date med menn på Tinder uten å si noe om høyden sin, men hun har ut ifra bildene gjettet seg frem til deres høyde.

- Jeg har noen ganger hatt en fornemmelse av at de har blitt overrasket over høyden min, men at de har valgt å ikke si noe om det.

27-åringen datet en mann som var lavere henne en lengre periode, og høydeforskjellen var noe som ble kommentert fra dem begge to.

- Selv om vi ikke brydde oss så mye om høydeforskjellen, hendte det at han snakket om høyden min på en måte som gjorde meg litt pinlig berørt, som igjen fikk meg til å tenke mer over det, sier hun, og legger til:

- Jeg har også datet en mann som var like høy som meg, men i den relasjonen var jeg veldig bevisst på hvilke sko jeg hadde på meg. Jeg elsker stiletter, men jeg følte aldri at jeg kunne bruke dem med en lavere mann.

Møtte hverandres blikk i høyden

I dag har ikke Caroline lenger et problem med å finne en mann som aksepterer høyden hennes. I fjor var hun på en bar, og der oppe i høyden møtte hun blikket til en mann. Det var Mikkel på 201 centimeter.

- Jeg har datet mange høye menn før, men Mikkel er en av få jeg har følt meg 100 prosent komfortabel med.

Nå kan Caroline til og med bruke akkurat de skoene hun føler for – deriblant sine elskede stiletter.

- Han støtter alltid at jeg har på meg høye hæler, og det gir meg en god følelse at jeg fortsatt er lavere enn han, selv om jeg har på meg høye hæler.

KJÆRLIGHET VED FØRSTE BLIKK: Caroline og Mikkel ble raskt et par. Foto: Privat/Instagram
KJÆRLIGHET VED FØRSTE BLIKK: Caroline og Mikkel ble raskt et par. Foto: Privat/Instagram Vis mer

Avslørte en stor usikkerhet

For noen uker siden nevnte Caroline en gammel, men stor usikkerhet hun alltid har hatt, overfor Mikkel. Nemlig å bli løftet opp av en annen person – noe hun egentlig aldri har opplevd. Allerede som liten fikk hun høre at hun var for stor til å bli løftet opp på den måten, og det er noe hun har tatt med seg inn i voksenlivet.

Å kaste seg i armene til en mann, slik som skjer på film, har derfor vært helt fjernt for Caroline. Da hun nevnte det til Mikkel, sa han bare at hun skulle hoppe opp i armene hans. Og for første gang i sitt voksne liv, følte hun seg ikke for tung til å bli løftet.

- Genetisk sett har vi en tanke om at vi som kvinner skal beskyttes av en mann. Jeg vil si at jeg er selvstendig og selvgående 85 prosent av tiden, men det er jo fint å føle at det er en annen person som kan beskytte meg den resterende tiden.

Betent tema

Datingapper og viktigheten av høyde har vært et betent tema lenge nå – hvor spesielt menn klager over at «alle kvinner ønsker seg en høy mann».

- Hva tenker du om at folk er så opptatt av høyde?

- Jeg tenker at det er en holdning vi er født med på grunn av våre forfedre og vår historie. At man har meninger om det synes jeg er helt greit, men jeg synes at vi kan bli flinkere til å akseptere høyden til andre mennesker, og ikke la det hindre oss i å bli kjent med noen. Det er ikke noe galt i at en kvinne er høyere enn mannen i et forhold, mener hun.

Caroline håper at hun slipper å høre flere negative kommentarer om høyden sin.

- Dette er noe mange høye kvinner sliter med. Jeg får ukentlig meldinger fra andre kvinner, som synes det er negativt å være så høy, men at de synes det er fint å se at jeg snakker positivt om det på min profil, sier hun med et smil.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer