Cathrine Heienberg

Cathrine Heienberg (25): - Det var det berømte uttrykket «sommerkroppen» som startet det hele

Cath in the City-bloggeren snakket med moren sin om alt. Men at hun nesten hadde sluttet å spise, klarte hun ikke å fortelle.

CATHRINE SLET MED SPISEFORSTYRRELSE: Cathrines mamma Anne Marie ble både lei seg og sjokkert da hun skjønte hvordan datteren hadde hatt det i tenårene. – I dag er jeg mest glad over at hun kom seg ut av det, sier Anne Marie Heienberg.  Foto: Silje Holte
CATHRINE SLET MED SPISEFORSTYRRELSE: Cathrines mamma Anne Marie ble både lei seg og sjokkert da hun skjønte hvordan datteren hadde hatt det i tenårene. – I dag er jeg mest glad over at hun kom seg ut av det, sier Anne Marie Heienberg. Foto: Silje Holte Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: For tre og et halvt år siden kollapset Cathrine Heienberg (25) hjemme på badet. Det siste hun registrerte før det ble svart, var et smell – lyden av hodet som traff vaskemaskinen. Da hun våknet, rant blodet. Og kjæresten sto utenfor og banket på baderomsdøren.

Flere år med slanking og misbruk av avføringsmidler hadde tappet kroppen for krefter. Først da skjønte Cathrine at noe måtte endres. 

I boka «Selvskryt», som hun lanserte i høst, forteller hun sin egen historie, og hvordan hun greide å fri seg fra samfunnets kroppspress og perfeksjonsjag. 

– Det var det berømte uttrykket «sommerkroppen» som startet det hele. Det er jo en mal for hvordan vi skal se ut: Vi skal ikke ha cellulitter, vi skal ikke ha sånn og sånn, alt skal være perfekt. Det er lett å få inntrykk av at man ikke klarer å nyte sommeren hvis ikke sommerkroppen er på plass. Og greier vi ikke det, så er vi svake. Nå vet jeg at det ikke stemmer, sier Cathrine.

Like etter at hun hadde fylt 19 år og fullført videregående, dro Cathrine Heienberg til New York. Uten å kjenne noen, uten en fet bankkonto, og med et brennende ønske om nye eventyr. Hjemme satt moren Anne Marie og lurte på hva som skjedde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer