Lungekreft Symptomer Spredning Røyking Levetid Prognose

Cecilie (48) har lungekreft med spredning: - Jeg kan ikke miste håpet

Nekter å la sykdommen få overtaket.

TENKER POSITIVT: - Jeg jobber bevisst med positiv tankegang og prøver å ikke tenke så mye på kreftsykdommen, sier Cecilie. Foto: Sidsel Jøranlid
TENKER POSITIVT: - Jeg jobber bevisst med positiv tankegang og prøver å ikke tenke så mye på kreftsykdommen, sier Cecilie. Foto: Sidsel Jøranlid Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ALLERS.NO: - Det er tanken på barna som er det verste. Det å ikke kunne følge dem videre i livet. Ikke være der for dem, sier Cecilie Bråthen (48) og ser utover Semsvannet i Asker.

Skogen ligger som en gyllen ring rundt vannet der hun pleier å gå tur, helst flere ganger i uken. Hun orker ikke å være inne i et treningsstudio lenger, men må ut i naturen. Kjenne luktene, se hvordan lyset spiller i løvtrærne, stoppe ved jordet for å se på hestene.

Det er snart to år siden tobarnsmoren fra Asker fikk diagnosen lungekreft med spredning til lymfesystemet. Da hadde hun følt seg dårlig en stund. 

- Jeg tenkte at den dårlige formen skyldtes at jeg hadde røykt i tjue år, forteller Cecilie. 

Hun bestemmer seg for å slutte, men blir ikke bedre. Alt er tungt, og hun er så uendelig trøtt. Kanskje det er overgangsalderen? Eller noe med stoffskiftet? Til slutt kontakter hun fastlegen som ganske riktig finner en svulst på halsen hennes, rett ved skjoldbruskkjertelen. Sannsynligvis noe med stoffskiftet, mener han. 

- Jeg ble så lettet over å få et svar på hva som feilte meg. Og dette var jo helt ufarlig, sier Cecilie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer