Guilty Pleasure

Cecilie Steinmann Neess (27) skrev brev til Mette-Marit

Komikerens guilty pleassure fikk henne til å gjøre det.

ELSKER KONGEFAMILIEN: Komiker Cecilie Steinmann Neess har alltid vært stor fan, og det har blant annet fått henne til å søke jobb på Slottet! Foto: Julie Krøvel/All Over Press
ELSKER KONGEFAMILIEN: Komiker Cecilie Steinmann Neess har alltid vært stor fan, og det har blant annet fått henne til å søke jobb på Slottet! Foto: Julie Krøvel/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Cecilie «Cess» Steinmann Neess (27) lever av å være morsom. Hun kan spøke med alt. Nesten.

For hvis noen nevner Kongehuset eller de kongelige i uærbødige ordelag, stivner hun fullstendig. Man kan da ikke tulle med selveste Kongen!

Folk tror jo at jeg tuller. Men jeg er helt seriøs, for meg er de kongelige store, store kjendiser og forbilder, forteller hun til KK.

Anledningen for at vi snakker med Cecilie om akkurat dette, er en reportasje hvor temaet er guilty pleassures - og alt det flaue det kan få oss til å gjøre. Som å søke jobb på Slottet, men mer om det senere.

LES OGSÅ: Gjett hvilken kjendis som spiser denne frokosten

Kan «alt» om de kongelige

Hjemme hos Cecilie ser bokhylla ut som, ja, din egen farmors kanskje?

Her står bildebøkene på rekke og rad, jubileumsbøker om Haakon og Mette-Marits første 10 år, eller Sonja og Haralds kroningsferd.

Cecilie elsker ukeblader med kongestoff, og kan fortelle hva alle Europas kongebarn heter og hvilke interesser de har.

– Jeg har alltid vært opptatt av eventyr, teater og prinsesser, selv om jeg var en guttejente, forklarer hun.

– Det er noe ved de kongelige som fascinerer meg så veldig – tenk at det i dag finnes mennesker som reiser rundt og klipper snorer! Det er så overdådig, det er så flott, det er så annerledes. Vi vet jo ikke hvordan det er å gå på slottet i dyre diadem!

LES OGSÅ: Slik ser kjendisene egentlig ut

STOR FAN: Cecilie Steinmann Neess tuller med mye, men er helt seriøs i sin hengivenhet for kongehuset. Foto: Julie Krøvel / Allover press
STOR FAN: Cecilie Steinmann Neess tuller med mye, men er helt seriøs i sin hengivenhet for kongehuset. Foto: Julie Krøvel / Allover press Vis mer

Store og små hemmeligheter

– En guilty pleasure er som en elefant i rommet, noe som ikke helt passer inn i imaget ditt, forklarer sosialantropolog og trendforsker Gunn-Helen Øye i EyeWatch.

Hun forklarer at fascinasjoner og «hang ups», som Cecilies for Slottet, ikke egentlig er hobbyer, men mer som små, ufarlige ting som gir oss glede, men samtidig kan framkalle en aldri så liten skamfølelse.

- Vi har dem alle, og alle vet at stammen de tilhører har uskrevne regler for hva som er akseptabelt og ikke. Det krever styrke å vedkjenne deg at du elsker noe som bryter med dette, men det har også stor effekt: Ved å stå ved dine små og store hemmelige gleder, skremmer du bort kritikerne, og dermed skammen, sier Øye.

Hun mener det er mer «lov» å vedkjenne seg det ukorrekte nå enn før.

- Nå gir det kred å våge å stå fram som hele mennesker. Vi ser det for eksempel i uperfekt-bevegelsen; vi viser ikke lenger bare fram glansbildet av oss selv. Og det er jo herlig da! Vi lever bare en gang på denne jorden, vi trenger folk som viser alle sidene ved seg selv, mener Øye.

LES OGSÅ: Ser du hva Mette-Marit har i ørene?

Søkte slottsjobb

Så var det dette brevet. Cess var så opptatt av kongefamilien, at da Mette-Marit skulle føde Ingrid Alexandra, hadde hun med brev hjemmefra om at hun måtte få lov å forlate skoletimen når nyheten om den kongelige fødselen ble kjent.

Og hun var altså så opptatt av kongefamilien, at da hun skulle finne et sted å jobbe på Operasjon Dagsverk, skrev hun jobbsøknad til Slottet.

BREVET: Cess har tatt vare på en kopi av jobbsøknaden hun skrev som håpefull 14-åring. Foto: Privat
BREVET: Cess har tatt vare på en kopi av jobbsøknaden hun skrev som håpefull 14-åring. Foto: Privat Vis mer

En jobbsøknad hun må innrømme at hun blir litt flau over den dag i dag. Der skrev hun blant annet: «Jeg håper at jeg får jobb hos dere og jeg lover at jeg kommer til å jobbe med stor ære.»

Hun hørte aldri fra dem. Og når sant skal sies, kan det ha vært like greit: Hun hadde jo stivna totalt.

For det er ikke nærkontakt hun drømmer om, ikke egentlig. Hun nøyer seg gjerne med å bejuble dem, for eksempel var hun lenge leder av Mette-Marits norske fanklubb, og hun sto foran slottet med hjemmelagde plakater og taktfaste heiarop til den ferske kronprinsessen.

Hun skjønner at andre kan oppleve akkurat det som litt snålt, men hun nekter å skamme seg for det.

Og ærlig talt folkens, når noe gir deg den derre inderlige, ekte, barnlige gleden – da bør det fram i lyset! Først da kan du kvitte deg med skamfølelsen og bare nyte. For som Cess sier:

– Dette er lite guilt og mye pleasure. Men først og fremst er det ekte kjærlighet.

Denne artikkelen er en del av en større reportasje som opprinnelig ble publisert i KK 23.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer