Mobbing:

Celine husker nesten ingenting fra barndommen sin

– Først var det erting som gikk på utseendet mitt, kommentarer og lugging. Så eskalerte det.

MOBBING: Mobbing kan ha alvorlige konsekvenser for dem som blir utsatt for det. For Celine betød det å føle på å miste barndommen sin, selvmordstanker og en årelang rettsprosess. FOTO: IDA BERGERSEN.
MOBBING: Mobbing kan ha alvorlige konsekvenser for dem som blir utsatt for det. For Celine betød det å føle på å miste barndommen sin, selvmordstanker og en årelang rettsprosess. FOTO: IDA BERGERSEN. Vis mer
Publisert

Hvor mye husker du fra barndommen din? Minnes du da du som syvåring ramlet på sykkelen og gråt mens mamma eller pappa plukket småstein ut av det ferske såret på kneet, julaften da du var ti år og fikk legoen du hadde ønsket deg hele høsten eller da du som 11-åring dro på Tusenfryd med bestevennen.

De fleste husker slike episoder, men det gjør ikke Celine Smitt (22). Fra årene som fulgte etter skolestart har ikke hjernen hennes samlet på noen minner. Det er en av konsekvensene mobbingen hadde for henne.

– Da jeg var liten og ungdom, følte jeg at jeg var den eneste i hele verden og at det var ingen andre som følte det slik som jeg følte det, sier Celine.

Hun setter seg ned på en ganske bråkete kafé i Oslo sentrum og strekker seg etter en Kaffe Latte, som har rukket å nå drikketemperatur. Hun har en time eller to til å snakke med KK før hun skal på forelesning. Livet til 22-åringen er helt annerledes nå enn det var for bare noen måneder siden. Hun har funnet stemmen sin. Og hun er blitt trodd i retten og fått erstatning for mobbingen som preget barndommen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer