Den største forbrytelsen

Charles' ekteskap med ikke-jødiske Ragnhild reddet livet hans

Dette er menneskene bak storfilmen «Den største forbrytelsen».

DEN STØRSTE FORBRYTELSEN: Marte Michelet-boken «Den største forbrytelsen» er nå blitt film. Her er ekteparet Sara og Benzel Braude, og barna Charles, Isak, Helene og Harry Braude (på fanget) fotografert i Oslo rundt 1919/1920. Bare Helene og Charles overlevde krigen. FOTO: Gjengitt med tillatelse fra Harry Braude // Jødisk museum i Oslo
DEN STØRSTE FORBRYTELSEN: Marte Michelet-boken «Den største forbrytelsen» er nå blitt film. Her er ekteparet Sara og Benzel Braude, og barna Charles, Isak, Helene og Harry Braude (på fanget) fotografert i Oslo rundt 1919/1920. Bare Helene og Charles overlevde krigen. FOTO: Gjengitt med tillatelse fra Harry Braude // Jødisk museum i Oslo Vis mer
Publisert

I romjulen hadde storfilmen Den største forbrytelsen premiere på norske kinoer. Filmen er basert på den prisbelønnede Marte Michelet-dokumentarboken som kom ut i 2014. Boken har tittelen Den største forbrytelsen - Ofre og gjerningsmenn i det norske holocaust og kom ut på Gyldendal forlag.

Filmen og boken tar for seg skjebnen til den jødiske familien Braude, bosatt på Grünerløkka i Oslo før krigsutbruddet.

Vi har gjort et dypdykk i historien til familien som nesten ble utslettet, og snakket med to av etterkommerne til Charles Braude - mannen som filmen er basert på.

- På vegne av familien kan jeg si at vi føler oss veldig beæret. Når det nå er skrevet en bok og kommer en film, vil familien Braude eksistere for alltid. Det er fint å tenke på, sier Patrick Braude (46) til KK. Han er barnebarnet til Charles Braude.

Patrick var 17 år da farfaren gikk bort. Hans far, Harry Braude (74), er oppkalt etter onkelen han aldri fikk møte.

- Selv om jeg var barnebarn kunne jeg kjenne bestefars smerte. Jeg så det i ham da han levde. Han var en fantastisk fyr. Mann med stor M. Han var rettferdig og ærlig, og var samtidig stille og mystisk. Det å miste så mange som han gjorde, gjorde noe med ham, sier Patrick videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer