Hjertestans

- Charlottas (23) hjerte var dobbelt så stort som det burde være

Foreldrene trodde hun bare var lat, men det viste seg å være noe langt mer alvorlig.

OPPLEVDE HJERTESTANS: Da Charlottas hjerte stoppet, hadde hun allerede en pacemaker. Pacemakeren slo det i gang igjen. Her er Charlotta med vofsen Våfflan. Foto: Mikael Svensson/Året Runt/All Over Press
OPPLEVDE HJERTESTANS: Da Charlottas hjerte stoppet, hadde hun allerede en pacemaker. Pacemakeren slo det i gang igjen. Her er Charlotta med vofsen Våfflan. Foto: Mikael Svensson/Året Runt/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som niendeklassing lå Charlotta Strömberg nesten døende i respirator. Erfaringene fra den gangen gjør at hun gjerne vil jobbe i helsevesenet. Nå utdanner hun seg til hjelpepleier,og blir kanskje etter hvert sykepleier, samme yrke som moren Catharina (60) har. Helst vil Charlotta (23) arbeide som barnesykepleier.

– Jeg har en del erfaringer derfra, som pasient, sier hun og legger hånden mot hjertet sitt, som hun fikk for drøyt seks år siden.

Charlotta er takknemlig overfor donoren som ga henne et nytt liv.

Fikk pustetrøbbel

Som barn var Charlotta glad i å bevege seg, og hun var flink i gymnastikk. Men i trettenårsalderen skjedde det noe. Hun orket ikke lenger hoppe bukk, til og med spaserturer ble for tøft.

– Vi trodde du var blitt lat, sier pappa Peter (59).

En kveld fikk hun pustetrøbbel. Moren trodde det var en allergisk reaksjon, så de for inn til sykehuset i svenske Kristianstad. Der fant man ingenting, og Charlotta ble sendt hjem igjen. Men om natten ble tilstanden verre, og de dro igjen til sykehuset. EKG og ultralyd ga svaret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer