Fibromyalgi:

Charlotte (33) var nesten ufør, da en Netflix-serie endret livet hennes

- Jeg har funnet tilbake til den energiske og glade jenta jeg var før jeg ble syk.

FIBROMYALGI: Charlotte måtte legge om livet sitt da helsa sviktet. FOTO: Privat
FIBROMYALGI: Charlotte måtte legge om livet sitt da helsa sviktet. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

– Det var en lettelse å få diagnosen, men jeg brukte to år på å akseptere sykdommen, sier Charlotte Andersen, som fikk diagnosen fibromyalgi 2020.

Da hadde hun allerede vært syk i flere år. I tillegg til uforklarlige smerter, kjente Charlotte på depresjon og utmattelse, hun slet med konsentrasjonen, sov lite og tok dårlige valg i matveien.

– I 2019 måtte jeg kaste inn håndkledet, etter det har jeg gått hjemme. Jeg opplevde en ubehagelig avslutning på arbeidslivet, og det ble trangt økonomisk da jeg gikk over på AAP.

Fant nøkkelen til frihet

Charlotte bor sammen med sin 14 år gamle datter i eget hus på Skoppum, utenfor Horten. Hun er oppvokst i Horten og Rygge, og med én forelder hvert sted, ble hun tidlig selvstendig og en hyppig bruker av Bastøfergen.

– Jeg har vært aleneforsørger for datteren min siden hun var tre år. Vi stortrives i huset jeg kjøpte her på Skoppum i 2013, sier Charlotte.

Saken ble først omtalt i Gjengangeren. Charlotte snakker med KKs journalist på telefonen. Hun brenner for at andre skal få oppleve den friheten hun selv har skapt seg, en frihet som kan endre det negative til det positive. Det handler om noe så trivielt som å rydde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.