Overvekt

Charlotte har nesten halvert vekten sin siden 2012

Etter en ulykke trodde legene at hun ikke ville gå igjen – to år senere strålte hun på scenen i bikinifitness.

LIVSSTILSENDRING: Charlotte endret livsstil etter en stygg ulykke på hesteryggen.  Foto: Privat
LIVSSTILSENDRING: Charlotte endret livsstil etter en stygg ulykke på hesteryggen. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Charlotte W. Knudsen (26) har slitt med dårlig selvbilde gjennom hele oppveksten. Hun har alltid vært sosial og hatt gode venner rundt seg, og aldri blitt mobbet, men hver gang det ble foreslått bading eller andre aktiviteter som inkluderer lite klær, var hun «syk».

– Jeg unngikk alltid situasjoner hvor kropp var i fokus. Jeg er 1.57 cm høy, og i 2012 veide jeg 117 kilo. Jeg var nesten like bred som jeg var høy, og det gikk kun én vei, og det var oppover. 

LES OGSÅ: Slik snakker du med barn og tenåringer om overvekt

Charlotte hadde lite kunnskap om mat, næringsinnhold og kalorier, og kunne lett spise tre sjokoladeplater i løpet av en kveld. 

– En dag innså jeg at nok var nok. Jeg ba om hjelp fra lillebroren min, Nicolai, og han var brutalt ærlig. Han sa at jeg burde skjerpe meg – det begynte å bli for drøyt. 

Nicolai ba Charlotte om å kjøpe en vekt, og å laste ned en app hvor hun skulle loggføre alt hun spiste i løpet av en dag. I tillegg til dette begynte hun med korte gåturer, byttet ut heis med trapper, og parkerte bilen litt lengre unna jobb enn nødvendig. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer