Kreft

Charlotte mistet mannen til kreftformen bare 13 prosent overlever

I løpet av tre måneder opplevde Charlotte Borge-Andersen (61) at tre familiemedlemmer fikk kreft.

HARDT RAMMET: Charlotte ble vitne til at tre familiemedlemmer ble kreftsyke på samme tid. Mannen hennes fikk en svært alvorlig kreftsykdom, som de fleste dør av i løpet av kort tid. Foto: Beate Willumsen
HARDT RAMMET: Charlotte ble vitne til at tre familiemedlemmer ble kreftsyke på samme tid. Mannen hennes fikk en svært alvorlig kreftsykdom, som de fleste dør av i løpet av kort tid. Foto: Beate Willumsen Vis mer
Publisert

Forestill deg at du går til legen med smerter i ryggen, får beskjed om at du har kreft, og at den krefttypen du har fått, vil kun 13 prosent overleve. For de fleste av oss er det utenkelig, men for Hans-Petter Salberg, var det realiteten.

KK møter enken til Hans-Petter, Charlotte Borge-Andersen (61), på Olivia i Hegdehaugsveien. Hun har kreftforeningens sløyfe på kragen, og «fuck cancer»-armbåndet rundt høyre håndledd. For fem år siden, døde mannen hun hadde delt livet med i 40 år.

Charlotte og Hans-Petter møttes for første gang på et politisk arrangement. Litt senere møttes de igjen via felles venner. Charlotte var 17 år, og Hans-Petter var russ.

- Vi ble sittende og skravle hele kvelden, og dagen etter gikk vi tur til Kolsåstoppen. Vi fant ut at vi hadde det veldig hyggelig sammen, og siden den gang har det vært oss to.

Charlotte og Hans-Petter fikk barna Caroline og Fredrik tidlig, og hjemmet var alltid åpent for deres venner. Oftest var det noen ekstra personer rundt middagsbordet – alle var velkomne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer