Egg

Chilikjøttboller med het saus

Publisert
Sist oppdatert
(Til 4 personer)400 g kjøttdeig2 dl melk2 skiver loff1 løk1 egg1 fersk, rød chilisaltSaus1 boks hakkede tomater1 fedd hvitløk1-2 ss harissa olivenoljesaltBløt opp loffen i melken. Finhakk løkenen og bland loff, kjøttdeig og løk. Fjern frø og skillevegger i chilien og finhakk den. Bland i deigen sammen med egg og litt salt. Form til 10-12 boller som stekes gylne i olje.Kok opp tomatene med olivenolje og hvitløkfeddet som du bare slår flatt med en kniv. Tadet opp etter en stund hvis du ikke vil ha for mye hvitløksmak.Bland i 1-2 ss harissa (kjøpes ferdig på innvandrerbutikk eller lages etter oppskriften nedenfor) og krydre med salt. Legg i kjøttbollene og la dem trekke i 10–12 minutter.Harissa - tunisisk chilisaus(Til 4 personer) Dette er en spesialitet fra Tunisia som etter hvert er blitt brukt flere steder i den arabiske og vestlige verden. Selve sausen er pikant og lagd av chili, hvitløk, oliven olje, karve og koriander. Sausen blir brukt til å krydre couscous retter, fisk- og kjøttretter. Du får kjøpt sausen ferdig i de fleste innvandrerbutikker, men ønsker du å imponere med noe hjemmelagd, får du oppskriften her:12-14 ferske chili1 ts karve1 ts finhakket koriandersaft av en 1/2 sitronolivenoljesaltSkjær chiliene i to og rens for frø. Finhakkes. Hell deretter den finhakkede chilien i en morter eller i en blender, sammen med finhakket hvitløk og koriander, karve og sitronsaft. Hell over olivenolje mens dette blandes, nok olje til du ser en luftig, passe tykk saus (se bildet).Krydres med litt salt før du lar den stå og hvile i et par timer før servering.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer