Oppskrifter

Chocolate maple kiss pecan pie

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne Buxrud
Foto: Siren Lauvdal






1 halv porsjon klassisk paibunn (forstekes)

Fyll
25 g usaltet, kaldt smør
50 g usøtet sjokolade, hakket
3 dl lys sirup (i amerikanske oppskrifter bruker de «light corn syrup»)
2,5 dl maplesyrup
3 store egg
1 ss kahlua/annen kaffelikør, kan sløyfes
170 g pecannøtter, ristet

Sett stekeovnen på 180°. Ha smør, sjokolade, sirup og maplesyrup i en stor kjele og kok forsiktig opp mens du pisker. Blandingen vil boble ganske bra når det begynner og koke. Fortsett med å piske i ca 5 minutter. Avkjøl og pisk inn eggene, ett om gangen. Tilsett kaffelikør. Ha blandingen over i det forstekte paiskallet. Legg pecannøtter rundt omkring på toppen av paien. Stek i ovnen i 40–45 minutter. Avkjøl og server romtemperert.
Tips: Pensle pecannøttene med maplesyrup rett før servering.

Chocolate maple kiss pecan pie
Chocolate maple kiss pecan pie Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer