Foto: Siren Lauvdal
1 halv porsjon klassisk paibunn (forstekes)
Fyll
25 g usaltet, kaldt smør
50 g usøtet sjokolade, hakket
3 dl lys sirup (i amerikanske oppskrifter bruker de «light corn syrup»)
2,5 dl maplesyrup
3 store egg
1 ss kahlua/annen kaffelikør, kan sløyfes
170 g pecannøtter, ristet
Sett stekeovnen på 180°. Ha smør, sjokolade, sirup og maplesyrup i en stor kjele og kok forsiktig opp mens du pisker. Blandingen vil boble ganske bra når det begynner og koke. Fortsett med å piske i ca 5 minutter. Avkjøl og pisk inn eggene, ett om gangen. Tilsett kaffelikør. Ha blandingen over i det forstekte paiskallet. Legg pecannøtter rundt omkring på toppen av paien. Stek i ovnen i 40–45 minutter. Avkjøl og server romtemperert.
Tips: Pensle pecannøttene med maplesyrup rett før servering.
