Lammestek

Chorizofylt lammestek med rosmarin og sitron

Lammestek hører påske til. Her er den fylt med sterk pølse og rosmarin som gir ekstra smak til kjøttet.

Chorizofylt lammestek med rosmarin og sitron
Publisert
Sist oppdatert

(4-6 porsjoner)

1 utbenet lammestek, ca. 1 kg100 g fersk chorizo eller annen krydret, fersk pølse1 liten krukke rosmarin2 skiver loff (gjerne glutenfri)revet skall av 1 sitron2 ss nypresset sitronsaft1 eggeplommesaltpeppersmør til steking

Rødvinssjy:1 ss sukker2 dl rødvin1 ½ ss konsentrert kalvefond1 ½ ss balsamicoeddikmaisennalitt kraft fra steken

Sett ovnen på 150°. Del pølse på langs, fjern skinnet og del den i biter. Grovhakk rosmarin.

Stek pølsehakket med halv­parten av salvien i 2 ss smør i en stekepanne i ca. 2 minutter.

Skjær skorpen av brødet og skjær det i biter. Miks brødet i kjøkkenmaskin til fine smuler.

Legg pølseblandingen i brødsmulene. Tilsett sitronskall, sitronsaft, eggeplomme, salt og pepper. Miks alt til en farse­lignende konsistens.

Brett steken ut og krydre innsiden med salt og pepper.

Form fyllet til en pølse og legg det inni steken på langs. Trykk litt til så det fester seg. Brett steken sammen og fest godt rundt den med en bomullstråd. Strø på salt og pepper.

Stek lammesteken rundt det hele i 2 ss smør i en stekepanne. Tilsett resten av rosmarinen og la det steke med. Øs gjerne steken et par ganger. Legg den over i en ildfast form og legg på rosmarin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer