PCOS:

Christel (55) barberer seg i ansiktet hver dag

– Mens andre kanskje pusser tenner og tar på leppestift før de går ut, må jeg alltid sjekke hårveksten.

PCOS: – Det er fullt mulig å leve et godt liv med dette, men det kan være krevende, særlig fordi tilstanden foreløpig er så ukjent, sier Christel. FOTO: Marianne Otterdahl-Jensen
PCOS: – Det er fullt mulig å leve et godt liv med dette, men det kan være krevende, særlig fordi tilstanden foreløpig er så ukjent, sier Christel. FOTO: Marianne Otterdahl-Jensen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Menstruasjonen kom svært sjelden helt fra starten, og den varte lenge når den først kom. I begynnelsen tenkte jeg ikke så mye over det, sier Christel Olaisen.

– Men gymlæreren kikket litt rart på meg når jeg to uker på rad hadde med melding hjemmefra. Den gangen slapp vi jentene gym når vi hadde mensen.

Christel tror ikke moren reagerte på datterens uregelmessige menstruasjon. Hun hadde det samme selv, og dette var ikke noe som ble snakket om. Når Christel tenker tilbake, husker hun at moren også hadde en del hårvekst i ansiktet, uten at det heller var et samtaleemne. Tante var også slik. Men da Christel oppdaget noen mørke hår på sin egen hake som 16 åring, likte hun det ikke, og begynte å nappe. Hårveksten har hemmet henne mye gjennom hele livet. Hun vil helst ikke klemme noen, av redsel for å «stikke».

Vekten økte

KK møter Christel på jobben hennes i Kristiansand, der hun jobber som koordinator i Alero Helse. Hun har alltid vært litt større enn venninnene, men levde et aktivt liv.

Christel forteller at hun ble seksuelt misbrukt som barn, og at dette har vært med på å prege livet. Fra hun var 16 år kastet hun en periode opp hver dag, ikke fordi hun led av en spiseforstyrrelse, men fordi hun slet psykisk. Ikke før hun ble voksen, fikk Christel hjelp til å sortere tankene og følelsene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer