Leukemi:

Christine følte seg ung og udødelig. Så fikk hun kreft

Forandringer på øyet viste seg å være alvorlig kreftsykdom.

LEUKEMI: Veien tilbake til livet har vært tøffere enn Christine kunne forestille seg. – Det er tøffere å bli frisk enn å bli syk, for man har så mange forventninger om hva man vil tilbake til. Foto: Marianne Otterdahl-Jensen
LEUKEMI: Veien tilbake til livet har vært tøffere enn Christine kunne forestille seg. – Det er tøffere å bli frisk enn å bli syk, for man har så mange forventninger om hva man vil tilbake til. Foto: Marianne Otterdahl-Jensen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommeren 2011. Christine Bruland studerer seg selv i speilet, Hun ser forandringer på øynene. Det er som de har endret litt form. Hun bor i København, og det er slutten på første studieår i ernæringsfysiologi. Da hun drar hjem til Bergen for å ha sommerferie, oppsøker hun en venninne som er nyutdannet optiker. Hun kan ikke forklare venninnen hva det er, men sender henne videre til en øyelege.

Øyelegen henviser Christine til MR på Haukeland universitetssykehus. Hun får time dagen etter.

– Før jeg dro til sykehuset, sa han at jeg bare kunne belage meg på å kunne reise tilbake til Danmark. Det var godt å høre, sier Christine.

26. august ringer telefonen. Det er fra Haukeland. De har sett noe på blodprøvene og vil gjerne ta flere. Christine drar dit med én gang. Ingen antyder hva det kan være. Christine tenker fortsatt at hun skal tilbake til Danmark to dager senere, og gleder seg til å komme i gang med studiene igjen.

Samme dag ringer de fra sykehuset igjen. «Du får ikke reise. Fra nå av er du innlagt», sier legen i den andre enden. «Påfølgende mandag skal du ta en beinmargsprøve». Hørte hun riktig? Christine tenker at dette har hun ikke tid til. Hun skal jo tilbake til studiene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer