Christine Koht

Christine Koht tok abort som 44-åring

«Barnet var unnfanget i kokainrus og mani, og barnefaren var en mann ingen av dem kjente». Private detaljer om den folkekjære TV-profilens liv kommer frem i ny bok.

CHRISTINE KOHT: TV-profil Christine Koht og kona Pernille Rygg under Komiprisen i 2013. To år før dette bildet ble tatt, ble hun gravid med en for henne ukjent mann. FOTO: NTB
CHRISTINE KOHT: TV-profil Christine Koht og kona Pernille Rygg under Komiprisen i 2013. To år før dette bildet ble tatt, ble hun gravid med en for henne ukjent mann. FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dagen før lanseringen av Kohts bok utgitt på Gyldendal forlag - fortalt av den folkekjære TV-personligheten Christine Koht (53), og ført i pennen av forfatter og journalist Joachim Førsund (49) - kom presseoppslagene om at Koht for første gang åpnet opp om narko- og pillemisbruket.

Til Førsund forteller hun ærlig at hun på midten av 2000-tallet ble introdusert for kokain av venner, og at det etter hvert ballet på seg. Det hjalp heller ikke at hun var preget av nakkeskader, som gjorde at hun fikk skrevet ut noen piller av nevrologen.

Bipolar

Det hverken Koht eller nevrologen visste, var at hun led av bipolar lidelse, og at pillene hun hadde fått utskrevet ikke er gunstig for bipolare.

Dette fører henne inn i en livsstil der mani var hovedstikkordet - konsekvenstenkning og risikovurdering var ikke i Christine Kohts liv på denne tiden.

Som en følge av dette ble Christine Koht gravid. Christine definerer seg selv som bifil, og hadde vært sammen med Pernille Rygg (57) i over 20 år.

«(...) da hun innså at hun var gravid, ville hun beholde barnet (...)»

Gjennom en terapaut fikk hun høsten 2010 en form for aksept fra samboeren Pernille, som hun gifter seg med tre år senere, om at hun kan finne seg en «herremann», som Christine beskriver det som - for å roe ned på lystene.

For manien hadde sørget for at hun var blitt sexavhengig, og som følge av dette hadde hun endt opp med å bli gravid. Året er 2011.

«Christine tok en ny test, den var positiv den også, og da hun innså at hun var gravid, ville hun beholde barnet. Hun hadde jo drømt om det i mange år, å få et barn med Pernille. Men dette barnet var unnfanget i kokainrus og mani, og barnefaren var en mann ingen av dem kjente», kommer det frem i Kohts bok.

Konklusjonen er at fosteret i Christines mage er et «fantastibarn», og at dersom Christine hadde vært frisk, hadde hun ikke beholdt barnet.

Sammen bestemmer Christine og Pernille at en abort skal gjennomføres.

ÅRETS FORBILDE: KK kåret Christine Koht til Årets forbilde i 2019. Kona Pernille leste juryens begrunnelse. Moren Kirsten Koth sto stolt ved datterens side. VIDEO: Privat Vis mer

Kona har bedt henne om å tilgi seg selv

Etter å ha levd destruktivt i mange år - krever samboeren Pernille at Christine skal legges inn på rehab. Et opphold på Alfa kurs- og behandlingssenter i Vestfold blir redningen. Dét og en god porsjon stålvilje av både Christine og Pernille.

I over to år har Christine Koht og journalist Joachim Førsund samarbeidet. Først om podkasten Koht vil leve, og nå med den 258 sider lange boken Kohts bok.

Til Førsund forteller hun at kona Pernille etter hvert innstendig har bedt henne om å tilgi seg selv for den destruktive livsstilen hun til slutt peilet seg selv og Pernille inn på - og som hun gradvis kom seg ut av.

«Jeg prøver i hvert fall å ikke plage Pernille med det. Jeg har bedt om unnskyldning så mange ganger at hun ikke orker å høre det lenger».

Kohts bok er i butikkhyllene fra og med torsdag 24. september.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer