True crime:

Claire (18) var høygravid da 25-åringen skjøt og drepte babyen i magen hennes

Massedrapene som utspilte seg på Universitetet i Austin i 1966 er betegnet som den første skolemassakren i USA.

TRUE CRIME: Skuddene på Universitetet i Austin, Texas, 1. august 1966 skulle til sammen koste hele 17 menneskeliv. Dette bildet ble tatt kort tid etter at skytingen opphørte. Foto: NTB Scanpix
TRUE CRIME: Skuddene på Universitetet i Austin, Texas, 1. august 1966 skulle til sammen koste hele 17 menneskeliv. Dette bildet ble tatt kort tid etter at skytingen opphørte. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Mandag 1. august 1966 var en usedvanlig varm dag i sørstatsbyen Austin i Texas i USA, og studentene ved det lokale universitetet var derfor ikledd lette sommerantrekk der de vandret rundt på campus. Noen var på vei til forelesninger, mens andre akkurat hadde gjort unna dagens plikter og var klar for å innta lunsj. Klokken hadde akkurat passert halv tolv på formiddagen, gradestokken viste 40 grader, og en av de som var ikledd en sval sommerkjole var 18 år gamle Claire Wilson.

Vel, riktig betegnelse var svangerskapskjole. Claire var nemlig gravid i åttende måned, og det var første gang hun brukte den beige kjolen som kjæresten Thomas Frederick Eckman (18) hadde valgt ut for henne. Tre måneder tidligere hadde hun falt pladask for den kjekke antropologistudenten, og sammen hadde de startet på det som skulle bli en stormende - men dessverre kortvarig - forelskelse.

Thomas og Claire var på vei for å legge ny parkeringsbillett i bilen, før de skulle spise lunsj med noen venner. Thomas, eller Tom som han ble kalt av sine nærmeste, var bekymret for sin gravide kjærestes matvaner, og mente at hun ikke hadde spist nok og at dette kunne gå utover babyen i magen. Claire lo det hele bort og fortalte at hun tross alt hadde drukket et glass appelsinjuice til frokost.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer