Fertilitetsbehandling

Claras egg ble befruktet av feil manns sæd

- Hendelsen førte til at jeg gikk inn i en depresjon, sier 26-åringen til KK.

FERTILITETSBEHANDLING: På grunn av sykdom har 26-åringen Clara Daae Olsen vært nødt til å ta i bruk IVF-behandling tidlig, for å ha mulighet til å bli gravid. I november i fjor opplevde hun og kjæresten Frederik Fog Nielsen sitt livs mareritt da eggene hennes ble insaminert med feil sæd. FOTO: Privat
FERTILITETSBEHANDLING: På grunn av sykdom har 26-åringen Clara Daae Olsen vært nødt til å ta i bruk IVF-behandling tidlig, for å ha mulighet til å bli gravid. I november i fjor opplevde hun og kjæresten Frederik Fog Nielsen sitt livs mareritt da eggene hennes ble insaminert med feil sæd. FOTO: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I over to år forsøkte den danske 26-åringen Clara Daae Olsen og kjæresten Frederik Fog Nielsen å bli gravide ved hjelp av Herlev Hospitals fertilitetsklinikk i København.

Clara er nemlig rammet av sykdommen endometriose - en tilstand der, ifølge Lommelegen, vev av liknende type som slimhinnen i livmoren (endometrium) vokser utenfor livmorhulen - og som kan gjøre det vanskelig å bli gravid.

Derfor er det avgjørende for henne å forsøke å bli gravid så tidlig som mulig.

Sjokket var derfor stort da hun i november fikk en telefon fra Herlev Hospital, der det ble opplyst at det har skjedd en feil ved fertilitetsklinikken.

- Eggene dine er blitt blandet med en fremmed manns sæd, kunne klinikkmedarbeideren opplyse på andre siden av telefonrøret, gjenforteller Clara til KK.

Det tok lang tid før det gikk opp for henne hva damen i andre enden faktisk hadde sagt.

- Først forso jeg det ikke. Det var så uvirkelig at det tok meg tid før jeg virkelig forsto hva som hadde skjedd. Så kom angsten og tvilen rundt det om jeg noensinne kunne bli mor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer