Cookies

Cookies til kaffen

Venter du besøk eller bare vil ha din egen lille kaffepause? Finn fram deilige cookies, og kos deg! Her finnes både en glutenfri oppskrift, og en uten egg.

Fargerike cookies

(ca. 14 stk.)
Her har vi laget cookies med små Smarties, men du må gjerne velge annen pynt på kakene.

◗ 100 g smør
◗ 100 g brunt sukker
◗ 1 ss lys sirup
◗ 150 g hvetemel
◗ 1 ts bakepulver


Forslag til smak:
100 g Smarties, gjerne mini-varianten eller 100 g hakket sjokolade, hakkede nøtter, mandler, aprikoser, annen ­tørket frukt

1. Rør smør og sukker til en luftig krem. Tilsett sirup. Rør inn halvparten av melet blandet med bakepulver. Bland det du ønsker å ha som smakstilsetning, med resten av melet, og elt det i deigen. Bruk gjerne fingrene.

2. Del deigen i 14 biter. Sett dem med god avstand på bakepapirkledd stekeplate. Ikke trykk dem ned, men la kakene få utvide seg selv.

3. Stek midt i ovnen ved 180 ° i ca. 12 minutter, til de er litt gylne i kantene. Avkjøl på rist.

Sjokoladechip-cookies Foto: Synøve Dreyer
Sjokoladechip-cookies Foto: Synøve Dreyer Vis mer

Sjokoladechip-cookies
(ca. 30 stk.)

Du får kjempegode cookies også ved å bake med glutenfritt mel.

◗ 4 ½ dl lys glutenfri melblanding
◗ 1 ts bakepulver
◗ 1 ts salt
◗ 220 g smeltet smør
◗ 1 ¾ dl sukker
◗ 1 ¾ dl brunt sukker
◗ 1 ts vaniljesukker
◗ 2 egg
◗ 100 g sjokoladebiter eller hakket mørk sjokolade

1. Ha smør, sukker, brunt sukker og egg i en bolle. Kjør dette sammen til det blir luftig.

2. Bland sammen de tørre ingrediensene. Hell melblandingen i røren, og miks det videre i et minutt slik at alt er godt blandet.

3. Tilsett sjokoladebiter, og bland alt godt sammen.

4. Sett kaken med skje på bakepapir på stekeplate.

5. Stek kakene midt i ovnen ved 180 º i ca. 10 minutter.

6. Avkjøl på rist, og oppbevar i tett kakeboks.

Peanøttsmør-cookies Foto: Synøve Dreyer
Peanøttsmør-cookies Foto: Synøve Dreyer Vis mer

Peanøttsmør-cookies
(ca. 30 stk.)

Liker du peanøtter, vil du elske disse cookiesene!

◗ 100 g mykt smør
◗ 2 dl melis
◗ 1 ts vaniljesukker
◗ 3 dl hvetemel
◗ 1 dl peanøttsmør
◗ 1 egg
◗ ½ dl grovhakkede peanøtter

Pynt:
◗ peanøtter

1. Sett ovnen på 200 º. Pisk smør og melis luftig. Tilsett resten av ingrediensene, og rør til en jevn deig.

2. Trill deigen til ca. 20 små boller, og legg dem på bakepapir på en stekeplate, ca. 10 stk. på hver plate.

3. Trykk ned ved hjelp av en gaffel, og strø på noen peanøtter på hver kake.

4. Stek midt i ovnen i ca. 8 minutter.

5. Avkjøl på rist, og oppbevar i tett boks. 

Cookies in a jar Foto: Synøve Dreyer
Cookies in a jar Foto: Synøve Dreyer Vis mer

«Cookies in a jar»

(ca. 24 kaker)
Har du cookies på boks, kan gjestene komme når de vil!

◗ ca. 2 dl hvetemel
◗ ½ ts bakepulver
◗ ¼ ts natron
◗ 1 dl havregryn
◗ ¾ dl sukker
◗ ¾ dl brunt sukker
◗ 1 ½ dl smør, smeltet
◗ 1 egg
◗ 1 ts vaniljesukker
◗ 2 ½ dl sjokoladedråper eller hakket mørk sjokolade
◗ 1 ½ dl cornflakes, gjerne med sjokolade
◗ 1 ½ dl salte peanøtter

1. Rør sammen mel, bakepulver, natron, havregryn, sukker, smeltet og avkjølt smør og egg til en jevn deig.

2. Tilsett sjokoladedråper, cornflakes og nøtter. Sett deigen med spiseskje på stekeplate dekket med bakepapir.

3. Stek kakene midt i ovnen ved 200 º i ca. 12 minutter, og avkjøl på rist.

4. Legg kakene i en tett boks for oppbevaring

 

 

 

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: